Debutanten nådde målene

Det viktigste er å delta, heter det. I Tripp Trapp Triatlon er det like viktig å fullføre. Samt å slå kompisen.

Publisert: Publisert:

  • Sindre Bø
    Stavanger
iconDenne artikkelen er over 11 år gammel

Ole Aasvold hadde to mål i Tripp Trapp Triatlon. Å komme i mål på rundt seks timer — og å slå kompisen.

– Jeg klarte begge. Men det var surt å miste 3.plassen totalt. Jeg ble passert på Lysefjordbrua et par kilometer før mål, sier Aasvold til Aftenbladet. Debutanten på 51 år fikk besøk av jevnaldringen Geir Kristoffersen fra Alta i anledning Tripp Trapp. De to har gått utallige turer sammen før, blant annet Norge på langs, men dette var Kristoffersen første tur på Lysefjorden.

– Jeg kom i mål noen minutter bak Ole og er fornøyd med det. Turen var uansett fantasisk flott. Lysefjorden er spektakulær. Det frister å komme tilbake neste år, sier Kristoffersen.

– Du må jo slå Ole?

– Jeg må jo det, sier han.

Nye rekorder

Årets Tripp Trapp Triatlon, den sjette i rekken, ga ny løyperekord og ny deltakerrekord. Villmarksutfordringen er i ferd med å samle en anselig mengde deltakere. Rogalands råeste tur, 25 km kajakk, 4444 trappetrinn, 10 km terrengløp og 30 km sykkel, en tur du aldri vil glemme, i grenseland mellom risikosport og friluftsliv heter det noe avskrekkende i invitasjonen.

For undertegnede og mange andre av årets debutanter var målet å fullføre. Tidlig i uken meldte tvilen seg om det lot seg gjøre. En gryende forkjølelse gjorde at jeg fikk håp om å kunne melde forfall. Lørdag innså jeg: Det var ingen vei utenom. Det blir toppen av Flørli-trappene eller døden.

Gode forhold

Så satt vi der på Lysefjorden, en armada på noen og åtti padlere; enkelte råskinn av noen triatler med topp utstyr, men de fleste vanlig dødelige mosjonister med treige turkajakker. Rundt halvparten av årets deltakere i Tripp Trapp Triatlon var debutanter, og vi var heldige med været. Nesten vindstille Lysefjord og relativt tørre forhold i fjellet. Tripp Trapp Triatlon er langt og tungt. Men det er overkommelig. Og for de som liker å padle, gå i fjellet og sykle fins det ingen bedre utfordring.

Kommer du deg til Flørli og opp trappene, er mye gjort. Mange erfarte problemer med veivalg og surklende myrer over fjellet, men alle fant turistløypa som leder ned i Vinddalen der syklene ventet. Underveis ble vi holdt under oppsyn av frivillige fra Norsk Folkehjelp, som delte ut boller og saft og oppmuntrende tilrop av typen «nå har du bare 7,5 kilometer igjen til syklene».

Den beste følelsen er ikke å komme i mål, men å skjønne at mål er innen rekkevidde. Å bli forbikjørt av den ene racersyklisten etter den andre gjorde absolutt ingenting. En konkurranse som Tripp Trapp Triatlon handler mer om å fullføre enn å vinne.

Og å slå kompisen da.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Viking leier ut tre spillere

  2. Leter etter John Olav med full styrke

  3. Fire nye smittebærere i Sandnes siden torsdag

  4. Her blir det nytt kjøpesenter og sykehus

  5. Politiet søker ikke ved Månafossen gjennom helgen

  6. Dette skjedde i natt