Turistforeningen gir bort 50 plasser på årets skiskole

Stavanger Turistforening har fått innvilget 100.000 kroner i støtte fra Stavanger kommune. Pengene skal brukes til å gi vanskeligstilte familier mulighet til å la barna lære seg å stå på ski.

Turistforeningen har fått tilskudd fra Stavanger kommune for å gi barn og unge mulighet til å delta i den årlige skiskolen. (Arkivbilde)
 • Christine Andersen Johnsen
  Christine Andersen Johnsen
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

– Vi har allerede annonsert at vi gir bort 50 skiskole-plasser til barn og unge med foreldre som ikke har mulighet til å finansiere det selv, og vil la disse barna få mulighet til å lære seg å stå på ski, sier skiskoleansvarlig i Stavanger Turistforening Arild Rosnes.

Turistforeningen søkte Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet om penger for tiltaket «Tilrettelegging for deltakelse på turer, aktiviteter og ferietilbud». Tiltaket fikk innvilget 150.000 fra tilskuddsordningen Nasjonal tilskuddsordning mot barnefattigdom.

Vil la barn og flyktninger lære seg å stå på ski

– Det er 100.000 av disse pengene som kan disponeres for å gi skiskole til barn og unge med foreldre som har begrenset økonomi, og naturligvis også for enslige mindreårige flyktninger, sier Rosnes. Turistforeninen skal, i tillegg til skiskole-plass, bruke midlene på å la barna få leie skiutstyret gratis.

Skiskolen avholdes 4–5. og 11–12. februar. De har avholdt skiskolen i 60 år, men dette er første muligheten de har hatt til å gi bort kursplasser, ifølge Rosnes.

LES OGSÅ: Barn holdes borte fra idrett fordi det er for dyrt: - Hos oss gikk skiene i arv

– Mange plasser igjen

Det er mer som er annerledes ved årets skiskole, foruten de 50 gratisplassene. Skiskolen 2017 er lagt opp til to dager, ikke fire dager som tidligere år. Den varer over to helger som før, men det blir to separate kurs og to separate påmeldinger.

– Vi har 350 påmeldte på skiskolen, men har plass til mange flere. Det er også bare 20 som har søkt på de gratis plassene, sier Rosnes og oppfordrer flere til å melde seg på.

Påmeldings- og søknadsfristen er søndag 22. januar.

Publisert:
 1. Stavanger Turistforening
 2. Barn og unge

Mest lest akkurat nå

 1. Bil på taket i Sandnes - to personer til sykehus

 2. Oppfordret til å avlyse julebord: SUS-ansatte føler seg forskjells­behandlet

 3. Familien på Tasta sparer tusenvis på å gjøre små grep – her er deres – og ekspertens – strømtips

 4. Støre varsler nye koronatiltak tirsdag

 5. – Ikke folkeavstemning i Forsand

 6. Er det penger å spare på å senke tempe­raturen om natten? Ikke gjør denne varme­pumpe-tabben