Tastabarnehage reddet i siste liten

Triade barnehage, bygg Veden blir ikke lagt ned likevel. Det vedtok oppvekststyret tirsdag kveld.

Barnehagen på Tastaveden består. Foto: Google maps

 • Margunn Ueland
  Margunn Ueland
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Foreldrene i barnehagen har protestert kraftig mot at både flertallspartiene (H, Frp, V, KrF og Sp) og Arbeiderpartiet hadde denne barnehagen med på lista over barnehageavdelinger som skal avvikles. Avviklingen av Veden skulle skje over to år. Nå har kommunen snudd.

– Dette skal feires med nyttårsdisko i barnehagen torsdag, jubler Ingvild Revheim i foreldreutvalget i Triaden Barnehage bygg Veden.

Begrunnelsen

– Er foreldreprotestene grunnen til at dere (oppvektsstyret red. anm) snur?

– Den ene grunnen til at vi opprettholder Veden, er at vi er usikre på om nye Tastaveden barnehage vil bli klar slik som planlagt i 2018. Den andre er at i en tidligere sak oppgav rådmannen motsatte opplysninger om behovet for plasser i Tasta bydel. Det var i april, da handlet det om hvor viktig det var med flere plasser. At situasjonen endrer seg så raskt, gjør oss bekymra. De skiftende befolkningsprognosene i Tasta har gjort oss usikre. Derfor mener vi det er bedre å beholde barnehagen og se det an, enn å avvikle barnehagen nå, svarer Sissel Knutsen Hegdal (H) som er leder for oppvekststyret.

Sissel Knutsen Hegdal (H) er leder for oppvekststyret i Stavanger. Foto: Torstein Lillevik

Færre plasser

Men antall plasser skal likevel reduseres med 17 i Tasta bydel. Dette skal fordeles på Triade bygg Veden og Tastavarden barnehage, bygg Smiene.

– Det skal skje ved bemanningsoptimalisering. Hvis mer bemanning enn det som trengs i forhold til antall barn i barnhagen, endrer vi slik at det ikke blir mer bemanning enn vi trenger. Men verken Veden eller Smiene blir nedlagt. Det betyr at i det øyeblikket vi trenger flere plasser, for eksempel hvis nye Tastaveden blir forsinket, har vi en annen og raskere mulighet til å bemanne opp igjen, forklarer Knutsen Hegdal.

Foreldrenes argumenter

Foreldrene har blant annet argumentert med at uten Veden vil det ikke være noen permanent barnehage i nærmiljøet rundt Byfjord skole, Tastaveden skole og Tastahallen.

Triade barnehage består av to bygg. Ett på Smiene (Smietunet) og ett ved Byfjord skole (Veden). Avstanden mellom de to avdelingene er i underkant av 2 kilometer.

Foreldrene viser også til at politikerne vil ha flere tospråklige barn i barnehage. Av de 30 plassene i Veden er det rundt 15 ulike språk.

Foreldrene er svært godt fornøyd med barnehagen som de mener er «kanskje den mest velfungerende i Tasta bydel».

Foreldrene har skrevet brev til oppvekststyret, og tirsdag dro både Sissel Knutsen Hegdal (H), Rune Askeland (V) og Dag Mossige (Ap) på besøk til barnehagen.

LES OGSÅ:

Les også

 1. Her er den endelige kuttlista

Publisert:
 1. Barnehage
 2. Tasta
 3. Foreldre
 4. Barn og unge
 5. Sissel Knutsen Hegdal

Mest lest akkurat nå

 1. Elevar frå Finnøy byter til kristen privatskule på grunn av mistrivsel

 2. Laget fikk tung beskjed. Like etter smalt det igjen: – En sjokkopplevelse

 3. Studie: Også Pfizer-vaksinen kan gi økt risiko for blodpropp

 4. Situasjonen er ute av kontroll, sier Dyrebeskyttelsen

 5. Grupper på 500 skal lage folkefest i Melsheia

 6. – Må virkelig flyktningene flyte i land i Rogaland for at vi skal få informasjon om dem?