To gikk gjennom isen: Deler av vannet er nå stengt

Halvannen time etter at en mann gikk gjennom isen på Bråsteinvatnet, gikk nok en person gjennom isen. Nå er den østlige delen av vatnet sperret av på grunn av usikker is.

Arbeidsleder Elling Kåre Hansen i Sandnes kommune setter opp sperring mellom sikker og usikker is
 • Siv Helen Kvalvåg
 • Janne Håland
  Journalist
Publisert: Publisert:

SISTE: Klokken 14.20 fikk politiet ny melding om at en person har gått gjennom isen på Bråsteinvatnet i Sandnes. Nødetater er på vei til stedet, opplyser operasjonssentralen i Sør-Vest politidistrikt.

Klokken 14.25 skriver politiet at mannen er på land og i god behold.

– Vi har fått meldinger om at han har gått gjennom isen litt lenger øst enn hvor forrige ulykke skjedde, sier operasjonsleder Jøran Solheim i politiet.

Ifølge innsatsleder Torleif Paulsen i Sør-Vest politidistrikt, som er på plass ved Bråsteinvatnet, var mannen i 30-årene nedkjølt da han kom seg på land.

– Han ble tatt med til et hus, og fikk legehjelp der.

Skadeomfanget er utover det ukjent.

Klokken 11.51 lørdag gikk en annen person gjennom isen, som i utgangspunktet ble målt til å være trygg. Da var det en voksen mann som gikk gjennom, ikke langt fra holmen.

– Han fikk hjelp av forbipasserende til å komme seg opp, og han er nå kjørt til legesjekk, sier operasjonsleder Jøran Solheim i Sør-Vest politidistrikt.

Brannvesenet og politiet er på vei til vannet for å vurdere isen.

– Vi vil selvfølgelig ta kontakt med kommunen, så får de ta en vurdering på om det skal være ferdsel på vannet eller ikke, sier Solheim.

Klokken 14.40 er politiet på stedet. Vakthavende beredskap i Sandnes kommune er gang med å sperre deler av vannet som ikke er trygt.

Lørdag ettermiddag stenger kommunen av deler av Bråsteinvatnet.

Svakt punkt

Sandnes kommune meldte lørdag formiddag om trygg is på både Bråsteinvannet og Gisketjern.

Det er avdekket et svakt punkt i isen, i området som ligger nordøst for den eneste holmen i Bråsteinvatnet. Politiet ber de som er på isen vært påpasselige.

Det meldte politiet klokken 12.45.

Sandnes kommune har nå tatt en vurdering, og dette området er markert med «brøytestikker».

Innsatsleder Torleif Paulsen fra politiet og arbeidsleder Elling Kåre Hansen fra Sandnes kommune merker skillet mellom sikker og usikker is på Bråsteinvatnet lørdag ettermiddag.

Det er den østlige delen av Bråsteinvatnet som nå blir sperret av fordi isen her er usikker. Grensen mellom den sikre og usikre delen er merket med sperrebånd, med god sikkerhetsmargin. I tillegg er det satt opp Isen er usikker-skilt ved alle mulige steder å entre isen i den usikre delen.

– Selv om isen i utgangspunktet er trygg, fritar ikke det den enkeltes ansvar for å følge med på forholdene, sier innsatsleder Paulsen.

Han understreker også at isen kan være mer utrygg på steder der det vokser siv og annen vegetasjon, og ved utløp. Han ber folk om å være ekstra påpasselig på slike steder.

Aftenbladets reporter på stedet melder at det også ved Bråsteinvatnet er parkeringskaos, og at flere ulovlig parkerte biler er i ferd med å bli bøtelagt.

Her, litt nordøst for holmen i Bråsteinvatnet, er det funnet et svakt punkt i isen. Vær obs!
Det var et yrende liv på vatnet lørdag formiddag.
Publisert:
 1. Sandnes kommune
 2. Sør-Vest politidistrikt

Mest lest akkurat nå

 1. Han har bare én testikkel, men baller nok til å fronte et vanskelig tema

 2. Disse funkisperlene kan vinne pris

 3. Dette kan Lyse gjøre for å dempe strømsjokket

 4. Vårt energisystem er satt på spill

 5. FHI tror tiltak har begrenset effekt mot omikronvarianten

 6. Snøværet gir utfordringer på Stavanger lufthavn, Sola