Politiet må stoppe fester i hele landet, men ikke i Rogaland

Også natt til søndag har politiet flere steder i landet måttet gripe inn for å stoppe fester som ikke var forsvarlige på grunn av smittevernbrudd. Men i Rogaland har det gått rolig for seg.

Politiet over hele landet har natt til søndag måttet gripe inn og stoppe fester med for mange festdeltakere. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB

 • Julie Teresa Olsen
  Journalist
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er 38 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt direktestudio for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til direktestudio

– Vi har ikke stoppet store fester, men vi har vært innom to steder fordi naboer har klaget på høy musikk. De ble bedt om å dempe musikken, sier operasjonsleder Irene Ragnhildstveit i Sør-Vest politidistrikt.

Hun har inntrykk av at store fester har vært et svært lite problem i Rogaland, sammenlignet med flere andre steder i landet, hvor politiet flere ganger har måttet stoppe fester på grunn av brudd på smittevernreglene.

– Jeg kan bare snakke for mine vakter, men det var heller ingen av denne typen oppdrag da jeg var på jobb for tre helger siden, sier Ragnhildstveit.

– Er vi rett og slett litt flinkere til å respektere smittevernreglene her i Rogaland?

– Det skal jeg være veldig forsiktig med å si noe om - det er umulig å spekulere i hvorfor det ikke har vært denne typen oppdrag i vårt politidistrikt. Men det tyder jo på at flinke til å respektere regler og anbefalinger i vårt distrikt, og det er vi veldig fornøyde med, sier Ragnhildstveit.

Aftenbladet har tatt en gjennomgang av politiets twitterkonto og sett på meldingene som er lagt ut de siste tre ukene. Her er det ikke meldt om ett eneste tilfelle av fester med brudd på smittevernreglene, men natt til søndag 21. februar twitret politiet at de har vært på 15 ulike adresser hvor det var meldt om forstyrrelse av natteroen i form av høy musikk.

Fester flere steder i landet

I Sarpsborg slo politiet til allerede i 23-tiden lørdag kveld etter meldinger om feststøy på Bodalstranda ved Isesjøen.

Da politiet ankom løp cirka 100 ungdommer fra stedet i alle retninger, melder Øst politidistrikt på Twitter klokken 4.46 søndag morgen.

Ifølge politiet fremsto det hele som en russefest og svært mange ungdommer var overstadig beruset. Festen ble dermed avsluttet av politiet.

Oslo politidistrikt melder at de i løpet av natten har hatt 48 klager på festbråk, 45 av disse i Oslo kommune. Politiet hadde ikke kapasitet til å undersøke alle, men registrerte ikke smittevernbrudd på de festene de oppsøkte.

Også Vest politidistrikt melder om mange fester i Bergen og omegn som måtte avsluttes med politiets bistand.

Mangel på avstand

I Narvik i Nordland stoppet politiet en fest etter at de først fikk melding om støy.

Det viste seg at det var 13 personer til stede og ikke mulig å overholde anbefalinger angående smittevern, melder Nordland politidistrikt. Beboere ble gitt pålegg om å avslutte festen, noe som ble etterkommet.

I Tromsø har politiet måttet avslutte en fest i Tromsdalen av samme årsak – for mye støy og manglende muligheter til å holde avstand til hverandre.

Fikk gode råd

I Finnmark rykket politiet også ut til flere meldinger om festbråk. I Alta fikk politiet melding om mange personer som var samlet på en fest i bydelen Aronnes. Da patruljen ankom hadde imidlertid de fleste forlatt festen, og de resterende fikk beskjed om å avslutte.

I Elvebakken i Alta oppløste politiet en fest med rundt ti personer til stede.

I Bjørnevatn i Kirkenes måtte politiet avslutte en fest med rundt 30 deltakere. Festdeltakerne fikk gode råd om smittevern med på kjøpet.

Politiet i Agder har måttet stoppe to fester i henholdsvis Mandal og Grimstad, men det er ikke avklart om dette skyldes manglende smittevern.

I Agder er antall smittetilfeller stigende og Grimstad er en av kommunene som lørdag innførte hastevedtak.

Moralpreken

I Innlandet rykket politiet ut i 2-tiden til Rena i Åmot kommune etter meldinger om en større fest med mange deltakere i privat bolig.

Ved ankomst viste det seg at det var 20 personer til stede. Politiet skriver på Twitter at festdeltakerne «fikk en moralpreken om smittevern og anbefalinger».

Også Møre og Romsdal melder om flere fester som er beordret avsluttet av politipatruljer.

Publisert:

Korona-viruset

 1. – Behov for de strenge smitteverntiltakene

 2. – Hvorfor skal ung­dommer kun være på skolen 2,5 timer annen­hver dag? 

 3. Disse korona­reglene gjelder nå

 4. 42 nye smitte­tilfeller på Nord-Jæren

 5. – Dette har vært en vanskelig situasjon i alle ledd

 6. Dette er reglene som gjelder akkurat nå

 1. Korona-viruset
 2. Koronaviruset
 3. Smittevern
 4. Sør-Vest politidistrikt