Kleppsbu inn i styret i Norges Bondelag

Arthur Salte fra Klepp ble onsdag valgt inn i styret i Norges Bondelag. – Jeg er veldig ydmyk for tilliten de viser meg.

Arthur Salte er opptatt av å ta vare på landbruket og løfte inntektene til bøndene.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Salte har vært heltidsbonde siden 1994. Han driver med melk, storfe og kombinert svineproduksjon. I tillegg dyrker han gras og litt korn på jordene.

– I perioder er dette yrket tidkrevende. Det krever planlegging. Men samtidig føles det veldig meningsfullt å få jobbe med mat og matproduksjon, sier Salte.

Salte har en fast ansatt som har hovedansvar når han selv er bortreist.

– I tillegg har vi en del ungdommer som hjelper til på kveldstid og i helgene. Familien støtter og hjelper til, sier Salte.

Familien driver med Inn på tunet, som er en aktivitet der skolebarn får komme å besøke gården. – Barn som gjerne trenger en litt annen hverdag, blomstrer når de får være i lag med kalvene eller holde på med mekanisk arbeid, sier Arthur Salte. Her er han sammen med ektefellen Marit Salte.

Et lagspill

Salte ønsker å bidra med å belyse hele verdikjeden: – Fra fotosyntesen og reproduksjon på gården, til at forbrukeren faktisk velger norske matvarer. Jeg vil skape en begeistring og stolthet over det å være bonde, fortsetter han.

– Bonden må i enda større grad lære markedet og kjenne. Vi må kommunisere på åpen og ærlig måte med forbrukeren, der vi evner å binde allianser på tvers i samfunnet, sier Salte.

– Dette er som et fotballag. Det er viktig at bøndene er på lag med politikerne og dagligvarekjedene.

På det digitale årsmøtet ble Lars Petter Bartnes fra Steinkjer gjenvalgt som leder og går dermed inn i sitt syvende år som bondelagsleder. Bjørn Gimming fra Halden i Viken ble gjenvalgt som nestleder, mens Bodhild Fjelltveit fra Fjelltveit i Vestland ble valgt til ny 2. nestleder.

Publisert: