Mye russebråk natt til lørdag

Politiet i distriktet rykket ut åtte ganger for å roe ned russen fredag kveld og natt til lørdag. Ingen er anmeldt eller bøtelagt.

Publisert: Publisert:

Mye russ var samlet ved Kvadrat fredag kveld og natt til lørdag. Foto: Ronny Hjertås

 • Ove Heimsvik
  Journalist

– Mye fin ungdom og de fleste oppfører seg fint, oppsummerer operasjonsleder Victor Fenne-Jensen i Sør-Vest politidistrikt overfor Aftenbladet, etter alle utrykningene på grunn av russebråk.

I tidsrommet fra klokken 22.30 fredag og fram til lørdag morgen fikk politiet i alt 12 meldinger om ansamlinger av russ, høy musikk og festskrål fra Nord-Jæren og Jæren. De store samlingsplassene var parkeringsplassen ved Kvadrat i Sandnes, Mekjarvik i Randaberg og ved Melsvatnet i Time.

Slik ser politiets «russelogg» ut for disse timene:

22.30 – Kvadrat: Melding om ansamling av russ på parkeringsplassen, høy musikk. Politiet rykker ikke ut.

23.00 – Kvadrat: Melding om mye russ, høy musikk og bråk. Politiet rykker ut og ber russen om å forlate området. I tilknytning til en av bussene er det to mindreårige, og foreldrene til de to blir kontaktet.

23.10 – Varhaug sentrum: Melding om en russebuss og mange russ til stede, høy musikk og støy. Politiet rykker ut, men når de kommer fram har bussen forlatt stedet.

23.12 – Stavanger: En russebuss og en del russ lager bråk på Esso-stasjonen ved Revheimsveien. Politiet rykker ut og avklarer situasjonen.

Politiet var flere ganger på plass ved Kvadrat for å roe ned russen. Foto: Ronny Hjertås

23.45 – Bogafjell, Sandnes: Melding om en russebuss som står på en busstopp ved E39 og spiller høy musikk. Politiet rykker ikke ut.

00.25 – Mekjarvik: Melding om mye russ og høy musikk. Politiet rykker ikke ut.

00.40 – Melsvatnet: Meldinger om flere russebusser og mange russ på stedet. Meldingene handler først og fremst om trafikale forhold, det er vanskelig for andre å komme fram. Politiet drar til stedet i 02-tiden, de fleste har da forlatt stedet.

02.30 – Kvadrat: Ansatte ved McDonald’s melder fra til politiet om at russ lager bråk på stedet. Rundt 100 russ samlet, ifølge meldingen. En politipatrulje rykker ut og løser opp situasjonen. Én melding gikk også ut på at det var slåsskamp på stedet, men politiet så ikke noe til dette.

02.35 – Mekjarvik: Melding om ansamling av russ og høy musikk. Politiet til stedet klokken 03. En del russ og busser er på plass. Pålegg om å dempe musikken og om ikke å spille på utsiden av bussene blir gitt. Rusen bryter opp og klokken 03.35 er området tømt for russ.

03.35 – Kvadrat: Ny ansamling av russ. Politipatrulje rykker ut og ved 04.10-tiden hadde russen forlatt stedet.

04.14 – Klepp: Ansatte ved McDonald’s ringer politiet på grunn av russ som lager bråk i restauranten. Politiet rykker ut og demper situasjonen, bussene forlater stedet og politiet avslutter klokken 05.05.

04.35 – Melsvatnet: Melding om mye russ på stedet og at fyrverkeri skytes opp, noe som skremmer sau i området. Politiet rykker ikke ut.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. – Du skrur på tv, og der ser du bussen din

 2. Han har skrevet mange fabelaktige bøker. Denne er så bra at det knapt kan gjøres bedre.

 3. Tar grep for at skolen skal holdes åpen

 4. Er det forsvarlig å reise mellom ulike kommuner slik situasjonen er akkurat nå? Vi svarte på lesernes spørsmål

 5. Nå blir det billigere å kjøre buss

 6. – Ikke i tvil om at dette var et drapsforsøk

 1. Sandnes
 2. Jæren
 3. Stavanger
 4. Klepp
 5. Varhaug