Gir millioner til skoleslitere i Ryfylke

Sparebankstiftelsen SR-Bank gir en million kroner i gave til et pilotprosjekt som skal få flere unge i Ryfylke til å ta utdannelse.

Fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal startet tirsdagens fylkestingsmøte med en milliongave til ungdom i Ryfylke. Giver er Ellen Instefjord fra Sparebankstiftelsen.
 • Kjell Arne Knutsen
  Kjell Arne Knutsen
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Gaveoverrekkelsen skjedde under åpningen av fylkestinget tirsdag formiddag.

Det er Strand og Sauda videregående skoler som står bak pilotprosjektet MOR (motivasjon, opplæring og rettledning). Kort fortalt handler det om å motivere unge gjennom teori og praksis til å mestre skolegang og arbeidsliv.

Dette er et tilbud til de som står i fare for å droppe ut av videregående skole eller som har startet på videregående opplæring uten å få det til. I målgruppen er også elever som sliter i overgangen fra grunnskole til videregående skole. Ifølge en pressemelding er det spesielt gutter som sliter med å finne seg til rett i skolehverdagen.

Det er rådgivertjenesten ved skolene som skal utvikle tilbudet og det er satt av fem millioner kroner til prosjektet. I tillegg til Sparebankstiftelsen bidrar Nav Rogaland/Ryfylke med inntil 2,4 millioner kroner, Ryfylkefondet med 500.000 kroner og fylkeskommunen med inntil 1 million kroner.

Rogaland fylkeskommune har en nullvisjon mot frafall i videregående skole, påpekte avtroppende fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal (KrF). Likevel er det bare i kommunene Strand og Hjelmeland rundt 135 personer under 25 år, som verken er i utdannelse eller arbeid. 

- Derfor er det godt at skolene i Sauda og Strand har løftet denne utfordringen, slik at flere skal få en bedre hverdag og lyst til å utdanne seg eller delta i arbeidslivet, sa KrF-politikeren.

Publisert:
 1. Ryfylke
 2. Gaver
 3. Rogaland

Mest lest akkurat nå

 1. Gikk fra Sandnes til Kristiansand av én spesiell grunn: – Det har vært litt av en tur

 2. Ingenting rocket på Sandnes’ nye festplass

 3. Veton Berisha etter hat tricket: – Serie­gull med Viking ville vært det største

 4. – Problem­stillingen med parkerings­plasser ved Nye SUS er alvorlig

 5. Europas største ugle stopper liten hytte på Jæren

 6. Da det var trøbbel med skoene i «Skal vi danse», visste hun at løsningen lå i Hillevåg