Gir millioner til skoleslitere i Ryfylke

Sparebankstiftelsen SR-Bank gir en million kroner i gave til et pilotprosjekt som skal få flere unge i Ryfylke til å ta utdannelse.

Publisert: Publisert:

Fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal startet tirsdagens fylkestingsmøte med en milliongave til ungdom i Ryfylke. Giver er Ellen Instefjord fra Sparebankstiftelsen. Foto: Andreas Veggeland

 • Kjell Arne Knutsen
  Journalist
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Gaveoverrekkelsen skjedde under åpningen av fylkestinget tirsdag formiddag.

Det er Strand og Sauda videregående skoler som står bak pilotprosjektet MOR (motivasjon, opplæring og rettledning). Kort fortalt handler det om å motivere unge gjennom teori og praksis til å mestre skolegang og arbeidsliv.

Dette er et tilbud til de som står i fare for å droppe ut av videregående skole eller som har startet på videregående opplæring uten å få det til. I målgruppen er også elever som sliter i overgangen fra grunnskole til videregående skole. Ifølge en pressemelding er det spesielt gutter som sliter med å finne seg til rett i skolehverdagen.

Det er rådgivertjenesten ved skolene som skal utvikle tilbudet og det er satt av fem millioner kroner til prosjektet. I tillegg til Sparebankstiftelsen bidrar Nav Rogaland/Ryfylke med inntil 2,4 millioner kroner, Ryfylkefondet med 500.000 kroner og fylkeskommunen med inntil 1 million kroner.

Rogaland fylkeskommune har en nullvisjon mot frafall i videregående skole, påpekte avtroppende fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal (KrF). Likevel er det bare i kommunene Strand og Hjelmeland rundt 135 personer under 25 år, som verken er i utdannelse eller arbeid. 

- Derfor er det godt at skolene i Sauda og Strand har løftet denne utfordringen, slik at flere skal få en bedre hverdag og lyst til å utdanne seg eller delta i arbeidslivet, sa KrF-politikeren.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Denne kreftforma er spesielt utbreidd blant menn i Rogaland. Dette kan vere forklaringa

 2. Sivilisert debatt viser forskjellen på Trump og Biden

 3. Fjernet ulovlig garasje, men Atle har likevel fått 40.000 kroner i tvangsmulkt

 4. Fire nye smittetilfeller i Stavanger

 5. – Hvis jeg ikke engasjerer meg nå, og naustet på Sør-Bokn blir revet, kommer det til å irritere meg resten av livet

 6. Ung kvinne knuste rute i Stavanger sentrum

 1. Ryfylke
 2. Gaver
 3. Rogaland