Arbeidsminister Isaksen smittet av koronaviruset

Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) har fått påvist koronasmitte. Samtidig er barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) i karantene.

Publisert: Publisert:

Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H). Foto: Lise Åserud

  • NTB-Kristian Skårdalsmo
iconDenne artikkelen er 145 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt direktestudio for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til direktestudio

Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) i Stortinget mandag i forbindelse med regjeringens krisepakke mot koronakrisen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) er i karantene ettersom han har vært i møter med Torbjørn Røe Isaksen. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Dersom statsminister Erna Solberg blir syk og ikke kan jobbe, er det næringsminister Iselin Nybø (V) som skal være fungerende statsminister. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

– Jeg føler meg i god form og har svært milde symptomer. Jeg kommer til å jobbe mest mulig som normalt hjemmefra, men i hjemmeisolasjon, sier Isaksen til NTB.

– Jeg begynte å kjenne en lett forkjølelse forrige tirsdag, men hadde så vidt jeg visste ikke vært i kontakt med noen som var smittet, eller som hadde vært i utsatte områder i utlandet. Jeg har hele tiden forsøkt å overholde alle råd om god hygiene og holde avstand til folk, forklarer statsråden.

– At jeg føler meg i såpass god form, illustrerer godt hvorfor myndighetenes råd er at også de med milde luftveisinfeksjoner holder seg hjemme så lenge symptomene varer, sier han.

Isaksens høyre hånd smittet

Allerede tirsdag ble det klart at Isaksens statssekretær Vegard Einan (H) var smittet at koronaviruset.

– I går ble min statssekretær bekreftet smittet. Etter det ble jeg testet og dro så rett hjem, sier Isaksen.

Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) er nå i hjemmekarantene fordi han har vært i møte med Isaksen.

Departementet kartlegger nå hvem som har vært i nærkontakt med Isaksen siden tirsdag 10. mars. I tillegg varsles eksterne deltakere som har vært på samme møter som statsråden i tiden etter forrige tirsdag.

Solberg ikke i karantene

Tirsdag denne uka ble det også klart at statsminister Erna Solbergs (H) høyre hånd, statssekretær Rune Alstadsæter (H), var koronasmittet.

– Jeg fikk symptomer på viruset i helgen, men har det ikke lenger. Jeg er nå er i hjemme-isolasjon sammen med min familie, skrev Alstadsæter på Facebook tirsdag.

Men statsministeren er ikke i karantene i henhold til reglene og retningslinjene, opplyser Arbeids- og sosialdepartementet til NTB onsdag.

Hvis statsministeren skulle bli syk og ikke kan gjøre jobben, blir næringsminister Iselin Nybø (V) fungerende statsminister.

Helsetopper i karantene

Fra før sitter flere helsetopper i hjemmekarantene. Det gjelder blant annet helsedirektør Bjørn Guldvog og Folkehelseinstituttets direktør Camilla Stoltenberg.

Det skyldes at assisterende helsedirektør Geir Stene-Larsen, som hadde deltatt på møter med helsetoppene, var blitt smittet av koronaviruset i Spania. Stene-Larsen hadde fått dispensasjon fra karantenereglene.

Guldvog er testet for koronavirus, og prøven var negativ, opplyser Helsedirektoratet. Verken han eller andre i ledelsen har vist sykdomstegn.

Stoltenberg er ikke blitt testet for viruset. Hun har ikke vist sykdomstegn.

Stortinget rammet

På Stortinget er Fremskrittspartiets helsepolitiske talsperson Åshild Bruun-Gundersen bekreftet smittet av koronaviruset.

Samtidig er finanskomiteens leder Mudassar Kapur i koronakarantene. Det er også komitémedlem Tore Storehaug (KrF).

Også NHO-sjef Ole Erik Almlid er satt i karantene etter at han deltok på et møte med Helsedirektoratet.

Publisert:

Korona-viruset

  1. Nedslående beskjed fra Raja til idretten

  2. Flesland har allerede fått. Sola vurderer korona-teststasjon på flyplassen

  3. Kraftig økning i antall drap i amerikanske storbyer

  4. Re-Naa og Rosehagen jubler: Opptur for restauranter i Rogaland, men ikke for alle

  5. Mange utlendinger droppet norsk landbruk i sommer. Solveig Erga fra Rogaland fikk sommerjobb.

  6. Dette skjer denne uken: Drama om krisepakke i USA

  1. Korona-viruset
  2. Koronaviruset