Her arrangerte de «Norges største drive-in Kahoot»

Røde Kors Bryne pønsket ut idéen for å hjelpe befolkningen med «brakkesjuka». De fikk full parkeringsplass da det ble arrangert quiz og show på M44.

Røde Kors Bryne håpet på full parkeringsplass da det ble arrangert quiz og show på M44 langfredag.
 • Christine Andersen Johnsen
  Christine Andersen Johnsen
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Vi vet at folk kan gå litt på veggene når de bare går hjemme uten noe å gjøre. Derfor vurderte vi hva Røde Kors kan gjøre for å hjelpe, med smittevern i høysetet, sier Thor Inge Sveinsvoll i Bryne Røde Kors.

Fredag kveld arrangerte de derfor «Ihoba på Jæren» på parkeringsplassen til kjøpesenteret M44 i Bryne sentrum. Parkeringsplassen rommer 200 biler, og den hadde Røde Kors som mål å fylle:

– Vi håper og satser på full parkeringsplass. Men det bør jo ikke komme så mange flere, for vi ønsker ikke å lage trafikkork, sier Sveinsvoll før arrangementet.

Han fikk det som han ville - Sveinsvoll kunne fredag rapportere om 295 biler på p-plassen, med 700 deltakere på Kahooten.

Arrangøren melder at 240 biler deltok.

Planlagt på én uke

På «Norges største drive-in Kahoot» var Veronica Simone Fjeld konferansier. Kahoot er en spillbasert quiz-plattform, som lar deg delta på quiz digitalt gjennom en app på telefonen.

– Vi har fått tillatelse fra både Nasjonal kommunikasjonsmyndighet og Medietilsynet. Alle har vært veldig positive, så det har vært veldig kjekt, sier Sveinsvoll, og legger til at det har vært et stort arrangement å planlegge:

– Vanligvis bruker man et år på å planlegge et arrangement som dette, men vi har kun hatt en uke på oss. Vi håper det var vellykket og kjekt for de som deltok, sier han.

I tillegg til quiz, var det innslag fra stand-up komiker Rune Bjerga, kokk Arve Serigstad og tryllekunstner Kevin Lunde.

En annerledes påske

Siden det frem til 20. april er forbudt å reise på hytta i en annen kommune enn den man bor i, blir påsken også annerledes for Røde Kors, som vanligvis er et kjent syn i hytteområder og ved skianleggene.

– Etter avtale med kommunelegen i Bjerkreim har vi bemannet førstehjelpsstasjonen på Stavtjørn på dagtid gjennom påsken, forteller han, og legger til at de ellers har de et fokus på familier som ikke har det så lett, sier Sveinsvoll.

Belager seg på digital kommunikasjon

– Vi har bemannet telefontjenesten «Kors på halsen», og omsorgsavdelingene i Sandnes og Stavanger har laget et telefonsystem for eldre som trenger noen å snakke med, forteller han.

Han forteller at denne påsken blir annerledes for Røde Kors, da de må belage seg på digital kommunikasjon, i likhet med mange andre.

– Der vi vanligvis ville dratt på besøk til folk som ikke har det lett hjemme, må vi nå kommunisere på telefon, forteller Sveinsvoll.

Publisert:
 1. Røde Kors
 2. Koronaviruset
 3. Påske
 4. Kahoot
 5. Jæren

Mest lest akkurat nå

 1. For to år siden danset Bodil sju timer i uken og besteg fjell i Peru. Nå klarer hun knapt en gåtur på ti minutter

 2. Derfor må du fortsatt bruke munnbind på fly

 3. Inviterer til gjen­åpnings­feiring i Stavanger lørdag kveld

 4. Nå er huset og fasaden total­endret: – Folk kjører sakte forbi for å se

 5. I verste fall står hele Nye SUS ferdig på Ulland­haug først i 2040

 6. Bøttet inn mål i storseier