Dag Olav får tomt likevel

Utviklingshemmede Dag Olav Stensland (26) får ny selvbyggertomt av Stavanger kommune etter at han ble fratatt den forrige.

Dag Olav Stensland (t.h.), her sammen med foreldrene Arnt og Torun, har fått ny selvbyggertomt.
  • Håkon Hapnes Strand
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ti år gammel

Etter ett år med kamp for å få egen selvbyggertomt, har den utviklingshemmede autisten Dag Olav Stensland vunnet fram. Nå melder Stavanger kommune at de har tildelt Dag Olav en ny selvbyggertomt, etter at den som opprinnelig var tildelt tomten trakk seg.

— Vi har informert familien om at vi nå har fått en ledig tomt på det samme feltet som han søkte på opprinnelig, og at vi ønsker å tilby ham denne, sier direktør Leidulf Skjørestad i bymiljø og utbygging.

Dag Olav Stensland ble opprinnelig tildelt selvbyggertomten på Sunde av kommunen i februar 2010, men på sensommeren ringte kommunen og fortalte Dag Olavs foreldre at han ikke kunne få tomten allikevel. Foreldrene engasjerte advokat og ba om en forklaring fra kommunen, som mente det ville medføre 10 millioner kroner i ekstra kostnader årlig dersom de ga Dag Olav egen bolig, siden han mottar kommunale hjelpetilbud.

Saken fikk stor medieoppmerksomhet, noe som blant annet førte til at over 20.000 meldte seg inn i Facebook-gruppen "Dag Olav skal ha tomten". Dette skrev Torun Stensland, Dag Olavs mor, på gruppen:

"En hjertelig takk fra Dag Olav og familien til alle som har støttet Dag Olav i arbeidet med å påvirke politikerne til å omgjøre vedtaket om å frata han tomten."

Også likestillings- og diskrimineringsombudet bet seg merke i saken, og mente at Stavanger kommune hadde handlet i strid med diskrimineringsloven. I april i år tok kommunen kritikken til etterretning, men da var tomten på Sunde tildelt en annen søker.

Les også

  1. Tar kritikk til etterretning

  2. Familiens syn

Publisert:
  1. Stavanger

Mest lest akkurat nå

  1. 117 nye smittetilfeller på Nord-Jæren

  2. Sånn tenker en fastlege om deg og ditt

  3. Dette har du neppe sett før på et julemarked

  4. Ingen har så langt dødd av omikron. Forskere lanserer ny teori om hvorfor den sprer seg så raskt

  5. Faren presset haglgeværet mot sønnens panne: - Du skal få første skudd. Moren din det neste

  6. – Man er ganske alene hvis noe går galt