Tengs-forfatter: – Prestisjen tok overhånd

Å ikke innrømme feil var viktigere for politiet enn å se på Birgitte-saken med nye øyne, mener forfatteren av boken «Hvem drepte Birgitte Tengs?».

Forfatter av boken «Hvem drepte Birgitte Tengs», Bjørn Olav Jahr, mener politiet fikk en evig hvilepute da fetteren ble dømt til å betale erstatning, og at prestisjen tok overhånd. Foto: Knut Falch / NTB SCANPIX.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

– Ulykken i denne saken har vært at fetteren til Birgitte Tengs fikk den sivile dommen mot seg, der han ble dømt til å betale erstatning. Da fikk han et stempel som drapsmann, og politiet fikk en godkjennelse av det arbeidet de har gjort. Dermed ble dette en evig hvilepute og ikke tilstrekkelig motivasjon til å løse saken, sier Bjørn Olav Jahr til NTB.

Les også

Dette er Birgitte-saken

Les også

Cold case anbefaler ny Birgitte Tengs-etterforskning

– Tilståelsen avgjørende

Med politiets cold case-gruppe har dette snudd, ifølge Jahr. De har gått inn med ønske om å se på saken på nytt og en sterk vilje til å løse den. Politiet ser nå bort fra tilståelsen som fetteren avga etter harde avhør. Tilståelsen har ifølge Jahr betydd «alt» for etterforskningen.

– Tilståelsen fikk ham sivilrettslig dømt, og har gjort at han ble stigmatisert som en drapsmann. De hadde ingenting annet – ingen vitneobservasjoner eller tekniske bevis. Faren ga ham alibi som politiet så bort fra, sier Jahr.

– Muligheter for løsning

Forfatteren mener det er godt håp om å løse den 22 år gamle drapsgåten, selv om politiet signaliserer at de ikke sitter på avgjørende bevis.

– Det positive vi kan si om etterforskningen som ble gjort, er at de samlet inn mye materiale som kan gjennomgås på mytt. Da er det nye muligheter, sier Jahr.

Publisert:
  1. Birgitte-saken

Mest lest akkurat nå

  1. Tidligere proffsyklist Chris Anker Sørensen døde i ulykke: - Uforståelig og ufattelig

  2. Full krangel om Norges største gondol til 500 millioner. Bak står Spotify-investorer.

  3. – De truet med å sende meg tilbake om jeg ikke var snill

  4. Kjøpte rekkehus alene i en alder av 24: – Jeg er ikke noe god på økonomi, men er fornuftig

  5. Snart leverer Erna Solberg sin avskjedssøknad. Slik blir Norge styrt til Støre tar over.

  6. Nyt helgen, for snart vil regnet bøtte ned