Bo Jensen fikk ny, fornem pris

Engasjementet for den jærske Knudenosten var en av begrunnelsene for at Bo Jensen ble den første i Norge som fikk initiativprisen til Cordon Bleu du Saint Esprit.

Bo Jensen (i midten) får her det synlige bevis for sitt store engasjement for gastronomi av president Terje Størkersen (t.v.) og visepresident Espen Welin Larsen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

Hva? Cordon Bleu du Sant Esprit?

Ordenen ble offisielt stiftet av Kong Henrik den III i 1579, og har med andre ord historiske røtter 800 år tilbake i tid.

Ordenens regalier, dekorasjoner og hederstegn er utstilt i skattkammeret på Louvre Museum i Paris og hovedsete ligger nå i en av Tysklands gamle kulturbyer, Erfurt, nær Weimar.

— I dag er ordenens viktigste formål å hedre og belønne personer som uegennyttig leder og bidrar til andre menneskers suksess, forklarer Terje Størkersen, president i den norske avdelingen, etablert i 2011. ## Tar gastronomi på alvor

Den har bare 31 medlemmer, men jobber for å bevisstgjøre betydningen av kunst, kultur og gastronomi som identitetsskapere, og blinket tidlig ut vår egen gastronom og humanist Bo Jensen. Han er født i Aalborg, men har bodd i Rogaland siden 2003. — Jensen bruker hele sin fritid til å søke etter nye utfordringer innen gastronomi, både i inn- og utland. Med sin utadvendte væremåte, knytter han til seg internasjonale størrelser innen matfagene, til glede for matmiljøet i Rogaland og landet forøvrig, lyder begrunnelsen fra Cordon Bleu-ordenen.

Bo Jensen med geitosten fra Jæren som har begeistret kokker i mange land.

Osten

I 2011 mottok Bo Jensen prisen for Årets Nyskapning fra Det norske Måltid for Knudenosten, kanskje Norges mest omtalte ost de to siste årene, ifølge Cordon Bleu.

— Osten, en Chevre av upasteurisert geitemelk, begeistrer kokker i verdensklasse i Norge, Danmark, Frankrike og England.

Bo Jensen arbeider til daglig som konditor ved Sola Strand Hotell. Han er også en skattet foredragsholder og arbeider nå med en bok der 50 kokker landet rundt skal lage en oppskrift med osten fra Jæren.

Allsidig

Han er utdannet som både kokk, konditor, servitør, slakter og baker.

— Gjennom sitt store engasjement for gastronomi sprer han glede og entusiasme blant lærlinger og toppkokker i hele Norge. Han inviterer storheter fra Europa innen marsipanmodellering, sjokoladekunstnere, osteprodusenter, bakeri og konditorkunst, heter det videre i begrunnelsen for prisen som altså gis til en person som har vist flid, personlig engasjement, målbevissthet og faglig kompetanse langt over gjennomsnittet.

Publisert: