Lokale svømmere på stevne i Stockholm

Flere lokale svømmere fra Bryne og Madla svømmeklubb var fredag i Stockholm for å delta på et internasjonalt stevne.

Svømmetrener Morten Eklund, til høyre, er i Stockholm sammen med syv svømmere fra Madla svømmeklubb. Til venstre er Erik Årsland Gidskehaug. Arkivfoto.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Alle de lokale svømmerne skal være i god behold og skal ikke være direkte berørt av det som etterforskes som en terrorhandling. Men mange fikk telefoner og meldinger fra foreldre og venner og meldte fra på telefon eller på sosiale medier om at de var i god behold.

– Vi fikk sendt melding hjem til foreldre om at alt er i orden, sier svømmetrener Morten Eklund fra Madla svømmeklubb.

De syv svømmerne fra Madla kom til hotellet på Södermalm i Stockholm ved 13.30-tiden fredag, halvannen time før lastebilen kjørte inn i folkemengden og videre inn i Åhlens City-kjøpesenter 4–5 kilometer unna i nærheten av Sergels torg.

– Jeg var ute og gikk da angrepet skjedde, og det var mange politibiler og sykebiler som suste forbi med korte mellom, sier svømmetrener Arne Gjerde fra Bryne symjeklubb til Aftenbladet. Han var også i nærheten av svømmeanlegget og hotellet 4–5 kilometer unna der det skjedde.

Totalt er det rundt 85 norske svømmere i Stockholm for å delta på et internasjonalt stevne, Stockholm Swim Open, som går over fire dager fra lørdag 8. til tirsdag 11. april. Til sammen er det 900 deltakere fra 20 forskjellige land.

– Arrangøren har hatt et møte nå i kveld, og stevnet vil gå som normalt, sier svømmetrener Arne Gjerde fra Bryne symjeklubb.

Han er i den svenske hovedstaden sammen med sju svømmere fra Bryne. De bor på hotell i nærheten av Sveriges nasjonalarena for svømming, Eriksdalsbadet, på Södermalm, 4–5 kilometer fra der lastebilen kjørte inn i en folkemengde.

Publisert: