Merete Hodne må tåle en «uppercut»

DEBATT: Christian Paaske retter en harmdirrende pekefinger mot Løgnaslagets naziordbruk om den etter hvert berømte frisøren på Jæren i Aftenbladet 10. mars.

«Når Christian Paaske (bildet) er så indignert over tungvekteren Hodne nå har fått seg et «slag under beltestedet» i et humorinnslag, overser han fullstendig Hodnes årevise egne knockout-ord på muslimer,
  • Kirsten Øvregaard
    Kirsten Øvregaard
    Cand. polit.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Paaske skiller ikke på humoristers parodiering av «lokalkjendisers» gjøren og laten med språkbruk som ofte presser mot ytringsfrihetens yttergrenser (akkurat som satirebladet Charles Hebdo eller Muhammed-karikaturene i Jyllandsposten), og det å karakterisere folk eller folks religion direkte med rasistiske ord.

Les også

Ikke sikkert Hodne vil saksøke Løgnaslaget

Antiislamiseringens tungvektklasse

Han kritiserer Løgnaslaget fordi de synger om en nazifrisør på Jæren og mener det er både feil og ærekrenkende å bruke naziord om den etter hvert så berømte frisøren, Merete Hodne, samtidig som han selv tillater seg til å bruke samme skamløse ordet om politisk islam (hva han nå enn måtte legge i dette begrepet), som han mener «har langt mer til felles med nazisme enn Løgnaslaget tillegger Merete Hodne».

Jeg forstår godt at Merete Hodne ikke liker å bli assosiert med nazisme, men hun bør kanskje tåle en «uppercut» når hun selv stiller i antiislamiseringens tungvektklasse.

Reneste tøv

Få har vel gitt flere knockout enn Hodne selv om innvandrere og religiøse praksiser hun selv ikke liker. Hun har blant annet selv sagt følgende: «Islam er mye verre enn nazisme», men sier samtidig: «Jeg kan forstå i utgangspunktet så tror mange at SIAN driver med styggsnakk og hat. Det vi faktisk prøver å formidle er kjærlighet, likeverd og menneskeverd», (SIANs nettside). «Nå eskalerer islamhelvete», «kvinnene (i Emiratene) er ikke mer verd enn rottene i sandvollene», «multikultur for meg har blitt et skjellsord, på samme måte som muslim, islam og sharia», «jeg elsker mennesker, men jeg hater islam», (fra taler som ligger på youtube).

Og så har hun merkverdige påstander om sharia og omskjæring av jenter som er det reneste tøv. Omskjæring av jenter er ikke en muslimsk tradisjon, det er først og fremst en afrikansk tradisjon blant noen etniske folkegrupper som både er kristne, animister og muslimer, men det viser bare hvor lett det er å kritisere og tillegge religionen islam alt som er forferdelig, når en ikke gidder å studere den nærmere.

Les også

Leiar: Hodne tapte i retten, men bør kunne klippa nokon kvar av oss

Når Paaske er så indignert over tungvekteren Hodne nå har fått seg et "slag under beltestedet" i et humorinnslag, overser han fullstendig Hodnes årevise egne knockout-ord på muslimer, hvor ord som nazisme, hat, grusomhet og umenneskelighet er en del av karakteristikkene av muslimers tro og dermed identitet og personlighet.

Det er altså ingen uskyldig novise som har fått seg en humoristsk punch.

Jeg vet ikke hvor i skoleverden Paaske befinner seg når han sammenligner hatsprederen Merete Hodne med mobbeofferet, det er et grovt misbruk av de virkelige mobbeofrene.

Publisert: