Re-Naa fikk Michelin-stjerne

Den prestisjetunge Michelinguiden har for første gang besøkt norske restauranter utenfor Oslo. Re-Naa fikk Stavangers første stjerne.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

SISTE:

Les også

Renaa møtte de ansatte onsdag kveld: - Uten denne gjengen er jeg ingenting

Jubelen sto i taket på Re-naa, hvor de ansatte var samlet for å følge offentliggjøringen av den nordiske Michelinguiden for 2016.

— Gratulerer til Stavanger. Dette er en anerkjennelse for hele matbyen, sier Sven Erik Renaa til Aftenbladet på telefon fra København.

— Dette er fantastisk kjekt å være med på. Opplegget her i København var veldig flott, legger han til, før kona Torill Renaa river til seg journalistens telefon for å gratulere sin mann.

Les også

Renaa ble beste restaurant på Gladmat-festivalen

Tidligere har guiden bare tilgodesett Oslo-restauranter, og har ikke besøkt andre norske byer.

— Dette er helt fantastisk, sier Torill Renaa. - Nå satser vi på full restaurant framover. Det er historisk og veldig stort, men nå må vi jobbe, jubler Torill Renaa overfor Aftenbladet.

LES ANMELDELSEN FRA MAI 2015:

Les også

Denne restauranten er helt på topp i Norden

Michelinguiden deler ut en, to eller tre stjerner til restauranter som lever opp til kriteriene. En stjerne har tradisjonelt betydd at det er en usedvanlig bra restaurant, to stjerner betyr at restauranten er verd en omvei, mens tre stjerner innebærer at restauranten er verd en reise i seg selv.

Fra utdelingen i København der Sven Erik Renaa ble kledd i en Michelin-stjerne. Til venstre leder av Kontrast i Oslo som også får en stjerne i Michelin-guiden for Norden.

I år er stjernefordelingen slik i Norge: 1 stjerne Kontrast i Oslo

Re-Naa i Stavanger

Stadtholdergaarden i Oslo

Fauna i Oslo

3 stjerner

Maaemo i Oslo

I tillegg kommer utmerkelsen «bib gourmand» til restauranter som ikke når opp til stjernekriteriene, men som regnes som en god restaurant i sin kategori.

LES OGSÅ:

Les også

Bent Stiansen: - Halleluja! Dette er så fortjent

Les også

Renaa ble tatt på sengen: - Hadde slått meg til ro med at det ikke ble stjerne

Les også

Ingen grunn til at Tango eller Spiseriet ikke skal kunne oppnå en stjerne

Da guiden for første gang lanserte en egen nordisk utgave i fjor, ble det en del spekulasjoner om hvorvidt inspektørene hadde våget seg ut av Oslo og videre til, la oss si, Vestlandet, for anledningen. Det hadde de åpenbart ikke. I år var ryktene minst like sterke, og det var flere restauratører utenfor Oslo som nevnte at det var ting som tydet på at de hadde hatt besøk denne gang.

Til tross for at omslaget på den nye guiden viser et bilde av Bergen, vanket det ingen stjerner på restaurantene i Norges nest største by, til tross for at restauranter som Lysverket, Colonialen, 1877 og Bare restaurant var utpekt som forhåndsfavoritter. Les om 2015-utdelingen her:

Les også

Ingen Michelin-stjerner til lokale restauranter

Sven Erik Renaa har hatt mange høydepunkt i sin tid i Stavanger. Her kan du se et knippe:

Publisert: