Rekordvarme og tropenatt

Fredag var årets varmeste dag flere plasser i Rogaland, og den ble avsluttet med årets første tropenatt. Her er helgeværet.

Publisert: Publisert:

Fra Oltedal natt til lørdag. Foto: Magnus Winther

Regnbue over Vågen i Stavanger fredag kveld Foto: Sverre Meyer-Knutsen

Dette bildet tok Bjørn Pedersen på Vigdel i Sola fredag kveld. Foto: Bjørn Pedersen, leserbilde

I går hadde vi årets varmeste dag, og temperaturen i Sauda var den varmeste i landet. Værstasjonene målte rekordvarme i går, i Sauda ble det målt 28,8 grader, Sola 28,2 grader og Fister 28,1 grader. Det skal legges til at det har blitt målt høyrere temperaturer i Vats og på Obrestad tidligere i år.

Les også

Send inn ditt værbilde!

— Det har vært årets første tropenatt enkelte steder i Rogaland, både på Jæren, i Stavanger og på Fister, forteller meteorolog ved Vervarslinga på Vestlandet Dag Kvamme.Tropenetter kommer ofte mot slutten av sommeren, når sjøen begynner å bli varm. Kvamme forteller at det må blåse litt om natten for at det skal bli tropenatt, samt at det ikke bør regne.

I morgentimene lørdag opplever Stavanger-regionen et skikkelig uvær.

— Det er sjeldent sommervær, skjønt det skjer en gang i blant. Det er luft fra kontinentet vi har fått over oss, som har ført til høye temperaturer og tordenaktivitet, sier meteorologen.

Han er sikker på at det vil flytte seg nordover rimelig fort, men at det kan danne seg nye tordenbyger.

— De verste bygene ser ut som de skal gi seg, og utover mot ettermiddagen kan det komme gløtt av sol. Det vil slutte å regne i Stavanger, mens resten av fylket vil få regnbyger. Det vil dog ikke være så kraftig, uttaler Kvamme.

— Hvordan blir været i morgen?

— Da fortsetter det med enkelte byger, vekslende skydekke og temperaturene vil gå litt nedover på gradestokken igjen, sier han.

Publisert: