Personer tilknyttet MC-klubb tiltalt for grov vold, trusler og frihetsberøvelse

SANDNES: Mens fornærmede hadde hendene bundet på ryggen skal de tiltalte, tre menn og en kvinne, ha slått eller sparket ham.

Tre menn og en kvinne må 29. januar møte i Jæren tingrett tiltalt for blant annet grov vold.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

29. januar 2018 starter rettssaken mot tre menn og en kvinne som alle er tiltalte for grov vold, trusler og frihetsberøvelse. Bakgrunnen for den omfattende volden skal være mistanke om at fornærmede hadde pratet om MC-klubben, som han og flere av de tiltalte var medlem av, til politiet.

MC-klubben er en såkalt 1%-klubb (se faktaboks).

Felle

Det var like før jul, torsdag 22. desember, i fjor at hendelsen fant sted. Fornærmede kom til en leilighet i Sandnes kommune hvor han skal ha hatt en avtale med en person. Volden startet da han kom inn i huset. Ifølge tiltalen skal han ha blitt kastet over en sofa og slått og sparket gjentatte ganger mot hodet og kroppen.

OVERSIKT: Dette er 1%-klubber

Ifølge tiltalen, som er tatt ut av statsadvokat Nina Grande, skal de tiltalte også ha stumpet en sigarett i hånden på fornærmede. De skal ha knyttet hendene hans bak hans rygg og slått eller sparket ham ytterligere.

LES OGSÅ: 35-åring tiltalt for drapsforsøk etter å ha angrepet kvinne

Fornærmede bor nå på hemmelig adresse. Hans bistandsadvokat, Sveinung Hestad Strand i Advokatfirmaet Løvehjerte, ønsker ikke å kommentere saken på nåværende tidspunkt.

Klarte å rømme

Fire dager er satt av til rettssaken i Jæren tingrett. I tillegg til den grove volden er de tiltalt for å ha fremsatt trusler mot fornærmede.

Les også

23-åring tiltalt for mordbrann

Les også

23-åring dømt for voldtekt utenfor pub

Påtalemyndigheten mener å kunne føre bevis for at de fire vrengte armen til fornærmede og sa at de skulle brekke den. De skal ifølge tiltalen også ha sagt at de ville torturere ham og drepe ham.

De fire er også tiltalte for frihetsberøvelse som følge av at de holdt fornærmede mot hans vilje. Det skal de ha gjort både i leiligheten, hvor volden fant sted, og også under kjøring like etterpå. Også under kjøringen var fornærmedes hender bundet på ryggen. Likevel klarte han ifølge tiltalen å kaste seg ut gjennom et vindu mens bilen var i fart, og søke tilflukt i en leilighet.

- Falsk forklaring

Mandag ettermiddag har det ikke lyktes Aftenbladet å komme i kontakt med advokat Kjell Holst Sæther, i Advokatene Borgersen, Eliassen & Sæther, som forsvarer den ene tiltalte mannen.

LES OGSÅ: Viktige vitner etter overfallsvoldtekt har ikke meldt seg

Advokatene Odd Rune Torstrup og Knut Lerum, som begge er ansatte i Advokatfirmaet Torstrup, forsvarer de to andre tiltalte mennene. De ønsker ikke å kommentere tiltalen overfor Aftenbladet.

Advokat Arvid Sjødin, i Advokatsamarbeidet Sjødin Meling & Co, som er den tiltalte kvinnens forsvarer, ønsker heller ikke å kommentere saken før hovedforhandlingene.

I tillegg til grov vold, trusler og frihetsberøvelse er hans klient tiltalt for falsk forklaring.

I politiavhør en snau måned etter hendelsen i leiligheten i Sandnes, anmeldte hun de tre andre tiltalte for å ha tvunget henne til å ta amfetamin og til å ha deltatt i voldshandlingene mot fornærmede. Påtalemyndigheten mener å kunne føre bevis for at dette ikke er riktig.

Publisert: