Nytt vitne i hijab-saken

Når partene tirsdag møtes til ankeforhandlinger, vil de få høre et vitne som skal ha overhørt Malika Bayan bli instruert til å oppsøke Merete Hodnes frisørsalong på Bryne.

Tirsdag er det klart for ankeforhandlinger i den mye omtalte hijab-saken. Hele dagen er satt av i Gulating lagmannsretts lokaler i 3. etasje i Stavanger tinghus. - Merete Hodne (bildet) vil jobbe for å kvitte seg med islam-kritiker-stempelet hun føler hun fikk etter tingrettsdommen, sier hennes forsvarer, advokat Linda Ellefsen Eide.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

I Jæren tingrett ble frisør Merete Hodne dømt til å betale 10.000 kroner for å ha nektet Malika Bayan adgang til frisørsalongen hennes på Bryne. Bayan ble stanset i døren fordi hun bar hijab.

Dommen ble anket til Gulating lagmannsrett hvor hele tirsdag er satt av til ankeforhandlingene.

Les også

Hodne og Bayan møtes i lagmannsretten

Hodnes forsvarer, advokat Linda Ellefsen Eide, håper at lagmannsretten vil ta en grundig drøftelse på om hijab virkelig er et religiøst plagg. Den drøftelsen mener hun at ikke ble tatt av Jæren tingrett.

Provokasjon

– Det er viktig å få avklart hva som er religion, sier Ellefsen Eide, som finner det interessant at NRK i 2015 fikk medhold etter å ha nektet nyhetsprogramledere å bære kors.

Les også

Jurist-veteran Leif C. Middelthon sr.: Frisøren Merete Hodne må frifinnes

Den gangen ble det av Likestillings- og diskrimineringsnemnda konkludert med at statskanalens forbud mot religiøse symboler hos nyhetsprogramledere ikke er i strid med diskrimineringsloven.

Eide sier videre at et nytt vitne vil kaste lys over det hun mener kan være provokasjon i saken.

Les også

Blidensol-styret viker ikke for kommunen

Les også

Blidensols ansatte: - Det er vanskelig å gå på jobb

– Vi kommer til å føre et vitne som skal ha hørt at Malika Bayan fikk instrukser om å oppsøke min klients frisørsalong, sier hun.

Vondt stempel

I tingretten var hovedforhandlingene over i løpet av tre timer. Forsvareren regner med at hele dagen kan gå når partene nå møtes i lagmannsretten.

En av grunnene er flere vitner.

Les også

Det finst grenser for kva eit klesplagg kan bera

– Hodne, som har flere muslimske venner, ser frem til å bli ferdig med dette. Hun føler seg stemplet som islam-kritiker etter dommen i tingretten og vil jobbe for å bli kvitt dette stempelet, sier Eide.

Publisert: