29. mai: Nysnø i Sirdal

Tre dager før kalenderen viser juni, er det lite som minner om sommer på Fidjeland. Snøbygene gikk tett tirsdag, og snøen la seg natt til onsdag, ifølge en leser i fjellbygda i Sirdal.

Publisert:

– Hadde formålet vært å gjødsle jordene med kunstgjødsel, så hadde en ikke trengt GPS for å gjødsle nøyaktig, det hadde vært nok å sikte etter spor i ny snø, melder leseren fra Fidjeland. Foto: Sigurd Jarl Berge-Fidjeland

Vinteren er åpenbart ikke helt over på Fidjeland, som ligger 568 meter over havet.

Spor i snøen

– Hadde formålet vært å gjødsle jordene med kunstgjødsel , så hadde en ikke trengt GPS for å gjødsle nøyaktig, det hadde vært nok å sikte etter spor i ny snø, skriver Sigurd Jarl Berge-Fidjeland i en melding til Aftenbladet.

Sommertemperaturene lar også vente på seg flere steder. Ifølge Yr.no er det sendt ut farevarsel på gult nivå om vanskelige kjøreforhold for blant annet fjellet i Sør-Norge. Det ventes sludd eller snø som kan legge seg i veibanen.

Ustabilt og kaldt vær

Helgen med Kristi Himmelfartsdag torsdag ser også ut til å bli av det ustabile og kalde slaget, også i lavlandet.

Temperaturene vil så vidt krype over 10 grader midt på dagen, og på Fidjeland vil gradestokken ikke vise mer enn 5–6 grader. Fredag blir det varmere, med temperaturer opp mot 10 grader også der.

Værmeldingen for Rogaland:

Vest til nordvest bris, liten kuling på kysten sør for Stavanger. Enkelte regnbyger, til dels sludd eller snø i fjellet. Fra i ettermiddag sørvest frisk bris til liten kuling på kysten, dreiende sørøst. Regn.

Vinteren med kanskje siste krampetrekning natt til onsdag. Foto: Sigurd Jarl Berge-Fidjeland

Publisert: