Flere misbruk av kompensasjonsordningen

Åtte bedrifter har så langt blitt stengt som følge av misbruk av kompensasjonsordningen. Flere bedrifter kan bli stengt, sier justisminister Monica Mæland.

Publisert: Publisert:

Justis- og beredskapsminister Monica Mæland. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

 • NTB
iconDenne artikkelen er 88 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt direktestudio for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til direktestudio

Regjeringen har innført en rekke økonomiske tiltak og pakker som baseres på tillit. Den tilliten forholder de fleste seg lojal til, men ikke alle.

– Dugnadsprofitører skal ikke slippe unna. Kriminalitet skal avdekkes, etterforskes og straffes, sa justis- og beredskapsminister Monica Mæland på regjeringens pressekonferanse om koronasituasjonen onsdag.

Mæland sa at politiet har mangedoblet antall ansatte som vanligvis jobber med arbeidslivskriminalitet, og at de har en målrettet innsats mot hvordan permittering, dagpenger og kompensasjonsordningene blir håndtert, og eventuelt misbrukt.

– Samme uke som satsingen startet, stengte politiet fire steder som har mottatt støtte, men som ikke er registrert i merverdiavgiftsregisteret og dermed tilbakeholder avgifter som de er forpliktet til å betale. Etter det har ytterligere fire bedrifter blitt stengt, og politiet har informasjon om som tilsier at flere vil kunne bli stengt fremover, sa statsråden.

– Straffeloven gjelder også for kompensasjonsordningen. Og her følger Skatteetaten opp cirka 320 foretak som har mottatt tilskudd fra kompensasjonsordningen, sa Mæland, som fortalte at det så langt er fremmet krav om tilbakebetaling over seks millioner kroner.

Publisert:

Korona-viruset

 1. Flesland har allerede fått. Sola vurderer korona-teststasjon på flyplassen

 2. Kraftig økning i antall drap i amerikanske storbyer

 3. Re-Naa og Rosehagen jubler: Opptur for restauranter i Rogaland, men ikke for alle

 4. Mange utlendinger droppet norsk landbruk i sommer. Solveig Erga fra Rogaland fikk sommerjobb.

 5. Dette skjer denne uken: Drama om krisepakke i USA

 6. Oslo er nå «rødt» ifølge FHIs smittekrav til andre land

 1. Korona-viruset
 2. Monica Mæland
 3. Skatteetaten
 4. Koronaviruset
 5. Permittering