Sjåføren (23) hadde nesten 3 i promille

Den unge Stavanger-mannen hadde drukket tre flasker vin før han satte seg bak rattet. Turen endte i et tre i Verksgata.

Publisert: Publisert:

23-åringen fra Stavanger innrømmer at han drakk tre flasker vin før han satte seg bak rattet. Turen endte i et trafikkuhell.

  • Cornelius Munkvik
    Journalist
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

En 23 år gammel mann er i Stavanger tingrett dømt til 36 dagers betinget fengsel for å ha kjørt bil i alkoholpåvirket tilstand. Turen som fant sted natt til 15. juli i fjor, endte i et trafikkuhell i Verksgata i Stavanger.

Les også

33-åring dømt for minst 10 voldtekter

Les også

36-åring kjørte med 3,1 i promille

Blodprøver som ble tatt av siktede noen timer etter kjøringen, viste at han da hadde en alkoholkonsentrasjon på 2,92 i blodet.

Riktig nok sier 23-åringen at han drakk alkohol etter kjøreturen, men også at han drakk tre flasker vin før kollisjonen.

Materielle skader

23-åringen samtykket i at saken mot ham ble avgjort ved tilståelsesdom. Hans uforbeholdne tilståelse trekker i formildende retning. Den høye alkoholkonsentrasjonen i blodet hans mener retten at er straffskjerpende.

Les også

34-åring dømt for sovevoldtekt

Ingen personer kom til skade i trafikkuhellet, men ifølge dommen var de materielle skadene store.

I tillegg til å kollidere med treet skal bilen 23-åringen kjørte ha dunket borti flere andre biler.

Mister lappen

I forkant av tilståelsesdommen ble det foretatt personundersøkelser av 23-åringen. Disse konkluderer med at han er i målgruppen for program mot ruspåvirket kjøring.

Forutsetningen for at fengselsstraffen blir gjort betinget med en prøvetid på to år, er at den unge mannen gjennomfører et slikt program.

Les også

Taxi-sjåfør promillekjørte på jobb

I tillegg dømmes han til å betale 40.000 kroner i bot. Han dømmes videre til å tåle tap av førerretten. Tapstiden settes til 2 år og 3 måneder. 23-åringen fradømmes også retten til å føre båt for en periode på 1 år.

Publisert:

Les også

  1. Øvelseskjørte med promille

  2. Promillekjører må ut med 300.000 kroner

  1. Stavanger tingrett
  2. Alkohol
  3. Stavanger