– Det er jo en syk ting å si: Michelinstjerne til Pedersgata

Jubelen sto i taket hos Sabi Sushi i Stadionparken etter at Michelin-stjernen ble offentliggjort.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

– Nå er jeg sykt glad! Hekkan så bra. Jeg har vært så spent at jeg ikke sov i natt, sier Njål Gaute Solland, en av gründerne bak Sabi Sushi.

– Det er jo en syk ting å si: Michelinstjerne til Pedersgata. Vi ligger mellom Love Shop og kebaben. Det er jo til å le av, og det var det mange som gjorde da vi startet opp i Pedersgata.

– Dette gir Stavanger et løft som matby. Det at Sven Erik Renaa fikk stjerne i fjor, har brøytet vei for oss. Når folk nå tar turen fra utlandet for å spise godt, vil sjansen for at de tar turen også til Stavanger øke, sier Solland.

Her er dommen fra Michelin-guiden:

Sitt på en av de ni stolene langs disken for en sushi-opplevelse over 18 retter, med hver rett introdusert og forklart av den erfarne kokken og eieren. Fantastiske norske ingredienser er tilberedt med eksepsjonell ferdighet og pyntet med noen små, moderne grep. Du kan få sake- eller vinpakker til maten.
Les også

En Michelin-stjerne til Sabi Omakase

– Vi startet opp dette ikke bare for å lage god mat, men også for å lære opp de andre kokkene i Sabi-systemet, sier Solland.

– Hvordan har dere fått til dette? Sabi Omakase ble jo åpnet så sent som i 2015?

– En dyktig kokk i Roger Joya, flinke medarbeidere og enormt bra råvarer. Filosofien er å ikke stå i veien for råvarene, sier Solland.

Njål Gaute Solland jubler sammen med foreldrene Jorunn og Geir.

– Dette har vært drømmen hele tiden. Omakase handlar om kompromissløs sushi. Vi bruker de beste norske råvarene og blander det med ekte japansk sushikunst. Vi er jo Norges største sushikjede. Til nå har vi restauranter i Stavanger, Haugesund, Bergen og Oslo, og så åpner vi snart i Kristiansand.

Les også

KOMMENTAR: Når mat blir kunst

Han sier at neste ledige plass på Omakase-restauranten er 19. mai. Det er plass til rundt 30 gjester i uken - tre dager med ti gjester hver dag.

Mellom alle journalistene kan en tydeleg se at Njål Solland er stolt.

– Bare i går hadde vi 117 bordbestillinger her.

Sabi-gründer Njål Solland står midt i restauranten på Stadionparken og viser bordene. Han forteller at det blir vanskelig å få bordbestillinger framover.

– Det er jo media skriver om det. Det blir mange besøkende.

LES OGSÅ: Her er vår anmeldelse av Sabi Omakase fra oktober 2015, kort tid etter åpning.

Holdt i halvannet år

– Vi åpnet Omakase i Pedersgata for halvannet år siden. Nå er vi nesten med målstreken. Det er jo helt surrealistisk.

Det er tydelig at Solland er stolt. Sidan han og Roger Joya startet opp kjeden i 2011 har det eksplodert, særlig etter at Omakase-restuaranten i Pedersgata åpnet.

Jan Rune Holdhus ble rørt da utmerkelsen ble overrakt på TV-skjermen fra Stockholm.

Fan og heiagjeng

Jan Rune Holdhus må tørke ei tåre når det er klart at restauranten får utmerkelsen.

– Det er helt fantastisk. Jeg kjenner både Njål og Roger godt, og jeg ser hvor mye dette betyr for dem. De har stått veldig på for å få dette til, så de fortjener dette så sykt. Nå er jeg veldig glad.

Publisert: