Gir seg som lensmann

Et vikariat ble til åtte år som lensmann i Gjesdal for Ingrid Eik. Etter nyttår er det slutt.

  • Odd Kristian Stokka
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

6. januar begynner Ingrid Eik (55) i den nyopprettede stillingen som seksjonsleder for arrest og framstilling ved Stavanger politistasjon.

— Ringen er sluttet. Det var i Stavanger jeg begynte. Det er med tungt hjerte jeg forlater lensmannsjobben i Gjesdal, men nå blir det kortere reise og jeg kommer tilbake til gamle kolleger, sier Eik.

Hun har vært lensmann i åtte år før hun nå vender politinesen mot Stavanger igjen.

Stillingen som ny lensmann i Gjesdal blir lyst ut om kort tid.

Foreslått nedlagt

Dagens lensmannkontor i Gjesdal, er sammen med lensmannskontorene i Klepp, Hå, Bjerkreim, Finnøy, Hjelmeland, Lund, Rennesøy og Kvitsøy, Sirdal, Strand og Forsand blant de 162 polititjenestesteder er foreslått nedlagt i Politianalysen som politidirektør Odd Reidar Humlegård langt på vei er enig i.

Les også

Her forsvinner lensmannen

Avtroppende lensmann Ingrid Eik mener politiarbeidet i kommunen kan gjøres like bra, selv om lensmannskontoret på Ålgård skulle bli nedlagt.

— Det ligger an til en helt ny politistruktur. Jeg ser positivt på endringer og tror for eksempel på at det forebyggende arbeidet vil kunne tjene på større politienheter med et større fagmiljø, har Eik tidligere uttalt til Aftenbladet.

Må til Sandnes

Allerede i dag må folk i Gjesdal til Sandnes om de vil ha nytt pass. I utlendingssaker må du til Stavanger. Ved lensmannskontoret på Ålgård jobber det i dag to sivilt ansatte og fem polititjenestekvinner og -menn. I år skrev politiet under på en femårskontrakt for fortsatt leie av lokaler i Skogveien på Ålgård.

— Å samle flere politifolk på en plass er mer effektivt. Samtidig har lensmannskontorene god lokalkunnskap og kjenner godt både geografi og folk i sitt område. Og folk kjenner oss. Men vi ser positivt på endringer. Spesielt hvis det er til det bedre, sier lensmann Ingrid Eik.

Gjesdallensmann Ingrid Eik.
Publisert: