Busstreik utvides til Rogaland fra lørdag

Fra arbeidstidens start lørdag 26. september tas alle bussjåfører i Rogaland ut i streik. Yrkestrafikkforbundet, Fellesforbundet, Jernbaneforbundet og Fagforbundet krever at arbeidsgiverne innfrir avtale om industriarbeiderlønn.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

I andre streikeuttak tas alle bussjåfører i Rogaland, Trøndelag, Vestland og Finnmark ut i streik. Også store deler av Nordland og hele Kristiansand tas ut. De kan være i streik fra arbeidstidens start lørdag 26. september.

Yrkestrafikkforbundet som organiserer nær halvparten av landets bussjåfører tar ut 276 sjåfører i Rogaland når streiken utvides.

Jim Klungnes, leder i Yrkestrafikkforbundet.

– Vi er skuffet over at arbeidsgiver ikke tar på alvor at bussjåførene har blitt hengende etter lønnsmessig. Vi har en enighet fra tidligere om at lønna skal nærme seg industriarbeiderlønn, og så fikk vi et tilbud som går i feil retning. Det er løftebrudd, uttaler forbundsleder i Yrkestrafikkforbundet Jim Klungnes i en pressemelding.

– Dette er en naturlig opptrapping av streiken. Av hensyn til passasjerene håper vi arbeidsgiverne vil tenke seg om og komme tilbake med et akseptabelt tilbud, slik at vi kan få avsluttet streiken raskt og at færrest mulig uskyldige rammes, fortsetter forbundsleder i Yrkestrafikkforbundet Jim Klungnes.

Grethe Skundberg, kommunikasjonssjef i Kolumbus, sier de må vente på informasjon fra sine operatører før de kan si noe om hvordan busstreiken vil påvirke dem.

De til sammen 1500 sjåførene som kjører for Kolumbus er ansatt i Vy, Tide, Boreal og Norgesbuss.

Publisert: