Jonas Gahr Støre: – Jeg ser på Trygve som en alliert

Ap-leder Jonas Gahr Støre mener det dagen etter valget vil avtegne seg et helt naturlig svar på hvem som blir statsminister.

Jonas Gahr Støre er Arbeiderpartiets statsministerkandidat. Nå får han konkurranse fra Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Jeg ser på Trygve som en alliert i det som er hovedmålet, nemlig å skaffe Norge et nytt flertall og en ny regjering, sier Støre til NTB.

Han velger å svare med en gratulasjon etter at Senterpartiets landsmøte lørdag utropte partileder Trygve Slagsvold Vedum til statsministerkandidat, i konkurranse med Støre.

– Vi må være veldig klare på hvem det er vi skal bytte ut. Det er ikke hverandre, det er Erna Solberg og Sylvi Listhaug, sier Støre.

Han toner ned betydningen av utfordringen fra Senterpartiet.

– Nå klargjør vi både politikk og personer fram mot valget. Det skal handle om politikk. Og jeg tror at dagen etter valget så vil dette avtegne seg ganske naturlig, sier Ap-lederen.

– Bør største partiet i et regjeringssamarbeid ha statsministeren?

– Arbeiderpartiet er klar til å lede en rødgrønn regjering med Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet. Det er et alternativ som har gode muligheter til å få flertall, og da er jeg Arbeiderpartiets statsministerkandidat.

– Er det uro i Arbeiderpartiet nå?

– Ikke som jeg kan se, nei. Det er samling og et veldig sterkt engasjement etter vårt landsmøte.

Publisert: