Blir det solgt en bolig i nabolaget ditt - da leser du om det i Aftenbladet

Aftenbladet lanserer en egen side for boligsalgene i regionen. Alle boligsalg presenteres med helt ny teknologi.

Store datakilder settes sammen til en boligportal på Aftenbladet. Produktsjef Morten Salthe og digitalredaktør Elin Stueland har jobbet med lanseringen av boligtjenesten på Aftenbladet.
  • Aftenbladet
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Kjøp av bolig er den største investeringen de fleste av oss gjør, det er viktig at vi vet hvilket marked vi befinner oss i, sier digitalredaktør Elin Stueland.

Nå i desember lanserer Aftenbladet en egen seksjon for boligsalg i regionen. Hver dag kan du oppdatere deg på hvilke salg som blir offentliggjort, salgssum, beliggenhet og den generelle prisutviklingen i regionen.

Her finner du boligsalg-seksjonen.

Robotjournalistikk

Det som gjør denne redaksjonelle satsingen ganske spesiell, det er at den er verdens første Aftenblad-robot. Sakene blir ikke skrevet av journalistene i Aftenbladet, men dette er automatisk genererte tekster basert på store datakilder og offentlige tinglysinger.

– Vi har jobbet mye med språk og med datakildene, og vi er utrolig stolte av å kunne gi abonnentene våre denne tjenesten. Det er viktig for oss å sette disse salgene inn i en større kontekst, understreker Stueland.

Derfor informerer Aftenbladet i hver enkelt sak om kvadratmeterpris, de mest kostbare boligene i området og hvordan prisutviklingen er i regionen.
Du kan også lese hvor lang tid det tar før boligene blir solgt, og i hvor stor grad boligene gikk over prisantydning.
Alle områder har sin seksjon for salg, du finner blant annet:

Boligsalg i Stavanger

Boligsalg i Sandnes

Boligsalg på Bryne

Boligsalg i Egersund


Hovedseksjon: Alle boligsalg (finn din bydel/kommune/tettsted her)

Slik ser boligseksjonen ut, du kan finne ditt nabolag her.

Tror vi vil se flere journalistroboter

– Maskinlæring setter robotene i stand til å stadig forbedre seg. Kunstig intelligens er fortsatt på et veldig tidlig stadium, men i årene som kommer vil denne teknologien gjøre oss i stand til å utvikle mer avanserte og enda nyttigere verktøy til journalistene, sier Morten Salthe, produktsjef i Schibsted Kyst/Aftenbladet.

Han understreker at dette er saker journalistene ikke har kapasitet til å skrive selv.

– Dessuten har datadrevne journalistroboter eksistert i bakgrunnen i flere år. De varsler om viktige hendelser, og hjelper redaksjoner med å hente og sette sammen informasjon, sier Salthe.

Aftenbladet har bygget roboten sammen med United Robots og Bergens Tidende.

– Vi jobber med flere robotprosjekt, og er spent på mottakelsen av boligroboten vår. Jeg håper leserne våre gir oss tilbakemelding på hva de syns om tjenesten, sier Stueland.
BOLIGSALG: Her finner du alle salgene

Publisert: