Er dette tidenes tidligste stokkand-unger?

— Mulig det, mener fotograf Stein Malmberg.

Publisert: Publisert:

- Et sikkert vårtegn, konkluderer hobby-fotograf Stein Malmberg som mandag ettermiddag fikk øye på to stokkand-unger i Mosvatnet. Foto: Stein Malmberg

  • • Cornelius Munkvik
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Det var mandag ettermiddag at Malmberg gikk seg en tur ved Mosvatnet. Planen var å se hvordan det lå an med hettemåkene, men en helt annen fugl skulle vekke hans nysgjerrighet.

— Jeg gikk på stien som deler Mosvatnet i to ved Gamlingen. Da fikk jeg plutselig øye på to stokkand-unger. Jeg kan ikke erindre å ha sett stokkand-unger så tidlig som 20. april tidligere, sier hobby-fotografen som alltid har vært interessert i fugler.

Hobby-fotograf Stein Malmberg gjorde store øyne da han fikk øye på stokkand-unger allerede 20. april. Foto: Stein Malmberg

Etter å ha sikret seg bildene av det sikre vårtegnet, gikk han hjem og leste om stokkanden på nettet. Så langt han kan se er årets første kull tidlig ute.— Stokkand-ungene jeg tok bilde av, kan ikke være mer enn 1-2 døgn gamle. Normalt legger stokkanda egg i april og har en rugetid på 27-28 dager. Denne må altså ha lagt eggene i slutten av mars, sier Malmberg.

Han er ganske ofte ute med fotoapparatet for å ta bilder av fugler.

— Jeg tok en del fuglebilder i min ungdom, men så dabbet det litt av. For 3-4 år siden tok jeg opp hobbyen igjen, sier Malmberg, som i år har tenkt å vie mye av sin tid til hettemåker.

Publisert:
  1. Stavanger