Fugl føniks på Sandnes

Bygningens hovedform ble videreført og markert. Huset er helkledd i sedertre med innebygde takrenner.
Byggmester Jan Erik Hafnor, til venstre, byggherre Bjørn Are Watland og arkitekt Dag Fasting understreker betydningen av dialogen og samarbeidet mellom partene.
Boligen har rene linjer og stramt interiør. Derfor har paret også valgt noen møbler og gulv med litt mer struktur, som spisebordet og parketten.
Barnestolen er designet av Verner Panton, og de svarte stolene er fra italienske Tonon.
Løsningen mellom kjøkken, spisestue og stue var delvis åpen. Bjørn Are og Monica har utvidet åpningen mellom kjøkken og spisestue ytterligere, og skyvedøren i frostet glass bidrar også til at løsningen føles luftigere. Kjøkkenet er fra Designa.
Elgveien_92_.jpg
Stuen ligger på et lavere nivå enn kjøkken og spisestue. Langs hele ytterveggen til venstre lå det et lavere tak før ombyggingen. De åpnet opp taket og satte inn takvinduer. Sofaen er fra Bolia.
I andre etasje ble den innebygde balkongen fra 80-tallet ofret, til fordel for større soverom og et romslig trim- og aktivitetsrom med hems.
Paret tegnet løsningene på badet selv, inkludert badstue som byggmester bygde på plass. Vask og baderomsmøbler er fra Designa.
Paret tegnet løsningene på badet selv, inkludert badstue som byggmester bygde på plass. Vask og baderomsmøbler er fra Designa.
Romslig soverom, vegg i vegg med trimrommet.
Kontrastvegg i kjelleretasjen av rå betong.
Elgveien_04_.jpg

De skulle bare pusse opp et bad og kjøkken. Det endte med en moderne oppdatering av hele boligen.

Publisert: Publisert:

Les hele saken med abonnement