– Trollpikken kan bli større enn Preikestolen

Leder i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold, tror at Trollpikken kan vokse seg større enn Preikestolen i løpet av få år.

Kristin Krohn Devold og Charlotte Sørås er begeistret for Trollpikken.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Egersund har fått en ny attraksjon. Noen entusiaster, med Ketil Bentsen i spissen, har fått Trollpikken fram i lyset.

Torsdag var leder i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold, i Egersund. Trollpikken sto ikke i programmet, men hun ba likevel om å få se den. Det er ikke hver dag det dukker opp noe nytt som dette i turist-Norge.

– I løpet av få år kan Trollpikken bli større enn Preikestolen. Det har noe å gjøre med sosiale medier. Denne attraksjonen gjør seg veldig godt på Facebook og Instagram. Trollpikken er hot, sier hun.

Hun er fornøyd med at egersunderne kaller den med rett navn.

– Men det går an å si Trollpeak på engelsk, humrer hun.

Trollpikken står mellom Kjervall og Veshovda. Turen tar rundt 20 minutter fra veien og inn.

– Vi ser folk legge ut på livsfarlige turer til steder som Trolltunga. Her er det en stor attraksjon som vanlige folk kan gå til uten at det er farlig, sier hun og forteller at de ryddet litt kratt og greiner mens de gikk der slik at folk skal finne fram.

Nå handler det meste om å få tilrettelagt attraksjonen. Ildsjelene mangler 70 000 kroner. Det er det hele. Trollpikken står i et område som få har kjent til. Det er derfor viktig å få på plass en skikkelig sti, trapper over gjerdene og parkering. Trollpikken kan stå eller falle med holdningene til grunneierne. Det er viktig å ha dem med seg på laget.

– Det er så gøy å komme til Egersund og få se en helt ny attraksjon. Den ligger i tillegg veldig flott til et et spesielt terreng, sier Krohn Devold.

Lokalt har Trollpikken tatt helt av. Dalane Tidende har skrevet mye om den. NRK har vært flere ganger i byen siden dette tydeligvis er en stor sak. Mange har vært i heia og latt seg avbilde. Det nye nå er nakenbilder på utspringet. Men det er i sosiale medier at Trollpikken for tiden vokser mest.

LES OGSÅ:

Publisert: