600 lærere kan få tilbud om videreutdanning i praktiske fag

Flere hundre lærere kan få tilbud om videreutdanning i praktiske og estetiske fag. Samtidig fjernes kompetansekrav for å undervise i andre teoretiske fag.

Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap). Arkivfoto: Beate Oma Dahle / NTB
  • NTB
Publisert: Publisert:

Regjeringen sier de vil fjerne kompetansekravene for å kunne undervise i matematikk, engelsk og norsk for lærere utdannet før 2014. Det tas sikte på å sende forslaget på høring i løpet av våren.

Samtidig vil flere i år få tilbud i praktiske og estetiske fag, som for eksempel kunst og håndverk, musikk og kroppsøving. Regjeringen skriver i en pressemelding at 600 lærere kan få tilbud om videreutdanning i slike fag, som er en dobling fra i fjor.

– Det viktigste for at barn og unge skal lære, mestre og trives, er at de møter dyktige og faglig trygge ansatte i barnehager og skoler. Da må vi ha et videreutdanningstilbud som er bredere og gir plass til flere fag, sier kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap).

Høyre kritiserer forslaget.

– Regjeringen svekker satsingen på lærerne og grunnleggende ferdigheter i skolen gjennom å senke kravene til lærerne og ikke prioritere videreutdanning i norsk, matte og engelsk, sier nestleder og skolepolitisk talsperson i Høyre Jan Tore Sanner.

Han legger til at Høyre fikk nærmere 50.000 lærere videreutdanning da de var i regjering.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. 3500 speidere i et gjørmehav på Forsand

  2. Ny fotballbane: Slik går det når Adrian (7) gjør seg klar for skudd

  3. Båtførere er til sjenanse: - Fare for seg selv og andre

  4. Veien åpen igjen etter kollisjon på E39 ved Lund

  5. Kalddusj for privat badeland i Stavanger

  6. Turister slipper bompenger: – Er det vi som skal betale regningen?