To personer var savnet i Frafjordheiene - ble funnet onsdag ettermiddag

Det er foreløpig ikke meldt om at de er skadet, sier operasjonsleder Jostein Reiestad i politiet. De to turgåerne blir tatt med ned til Hunnedalen.

Fra venstre står beredskapsleder Arne Alsvik i Norsk Folkehjelp Strand og Forsand, politiets innsatsleder Gry Iden og Ludvig Sande, leder for Hjelpekorpset til Røde Kors.
Publisert: Publisert:

Siste nytt:

icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Kl. 16:20: De savnede er funnet.

Les også

De savnede i Frafjordheiene er funnet av frivillige letemannskaper

13:40:

Arne Alsvik melder at letemannskapene nå leter videre på fjellet i Frafjordheiene.

- Det er observert spor i snøen og vi har mobilisert letemannskapene til å lete i den retningen sporene tar oss. Et stort antall letemannskap er ute for å lete sammen med flere hundepatruljer. Det er svært dårlig vær i området, melder Alsvik.

12:45:

Politiet melder at søket etter en mann i Frafjordheiene utvides. Nå letes det også etter en kvinne som skal ha gått samme fottur sammen med mannen.

Nye opplysninger i saken tilsier at de to skal ha overnattet på Turistforeningen sin hytte Sandvatn mandag 19. oktober til tirsdag 20. oktober.

11:35:

Det kommer flere letemannskap. Helikopteret er satt inn i søket, melder Arne Alsvik i Norsk Folkehjelp avdeling Strand og Forsand.

Letemannskap er på vei mot Turistforeningens hytte i Sandvatn for å avklare om mannen kan ha overnattet der.

11:00:

Det nye redningshelikopteret SAR Queen er satt inn i søket.

– De tok av fra Sola rett før halv elleve, opplyser Cecilie Øversveen, vakthavende redningsleder HRS Sør-Norge til Aftenbladet.

10:00:

Letemannskap har nådd frem til Turistforeningens hytte Blåfjellenden. Mannen var ikke der.

Fjellvant

– Frivillige fra Røde Kors leter etter mannen nå, og vi er på vei opp med ytterligere ressurser for å bistå letingen nå som det blir dagslys, sier operasjonsleder Thomas Nordvik ved Sør-Vest politidistrikt.

Mannen er fjellvant, han var godt kledd og hadde med seg utstyr etter forholdene.

Han skulle gå fra Månafossen, i området Sandvatnet og videre mot Blåfjellenden.

Leteaksjonen er i Hunnedalen i Gjesdal.

Mannen, som ifølge politiet er i 40-årene, gikk alene.

Klokken 10.00 melder operasjonsleder Helen Rygg Ims til Aftenbladet at letemannskap har nådd frem til Turistforeningens hytte Blåfjellenden. Mannen var ikke der.

Letemannskap har tatt seg frem til Turistforeningens hytte i Blåfjellenden. Mannen var ikke der.
Det er lavt skydekke og yr i leteområdet. Det meldes også om snø på toppene innover i heiene.

Siste kontakt i går kveld

– Det er dårlig mobildekning i området. Men mannen var i kontakt med slektninger for å gi tilbakemelding om at han ble forsinket og ikke kom ned fra fjellet til avtalt tid. Han ga likevel utrykk for at han skulle komme i går kveld tirsdag, sier Nordvik.

Siste kontakt med mannen var i 17.30-tiden i går tirsdag.

Da mannen ikke dukket opp i halv ni-tiden ble det iverksatt søk.

Ludvig Sande er leder for Hjelpekorpset til Røde Kors, han melder til Aftenbladet at det er lavt skydekke og yr i leteområdet. Det meldes også om snø på toppene innover i heiene.

Ludvig Sande er leder for Hjelpekorpset til Røde Kors, han melder til Aftenbladet at det er lavt skydekke og yr i leteområdet.

Lavt skydekke

– Vi har hatt et lag ute i natt som har lett etter savnede. Disse er på vei inn mot hytta i Blåfjellenden nå og vi håper å få kontakt med dem de neste timene, melder Sande tirsdag morgen i 07.30-tiden.

Klokken 10.00 melder operasjonsleder Helen Rygg Ims til Aftenbladet at letemannskap har nådd frem til Turistforeningens hytte Blåfjellenden. Mannen var ikke der.

– Muligheten for søk med helikopter er diskutert, men foreløpig er skydekket så lavt at det vil være vanskelig. Det letes nå i området Månafossen og opp mot Hunnedalen, sier Sande.

Det deltar nå mannskap både fra Sirdal letegruppe, Speidernes beredskapsgruppe, Norske Redningshunder, Røde Kors og Folkehjelpen i søket etter mannen.

Publisert: