Lokal smittevern­forskrift foreløpig bare til 16. desember

Stavanger kommune nøyer seg foreløpig med å forlenge gjeldende smitteverntiltak fram til 16. desember.

Ordfører Kari Nessa Nordtun valgte å gå i takt med nabokommunene når det gjelder smitteverntiltakene i regionen. her med smittevernoverlege Ruth Midtgarden i forbindelse med et nettmøte i november.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Dette er likt med nabokommunene Sandnes, Sola og Randaberg, men ikke så langvarig som kommunedirektør og smittevernoverlege gikk inn for.

De ønsket alt nå å forlenge tiltakene, som ble vedtatt i formannskapet 9. november, til over jul, fram til midten av januar.

Les også

Lokale smitteverntiltak for Nord-Jæren er vedtatt

Ordfører Kari Nessa Nordtun (Ap) sa dette om saken i formannskapet torsdag.

– Det handler om smittesituasjonen, samt forholdsmessighet i tiltakene. Vi har utrolig flinke innbyggere i Stavanger. Det gjør at vi alt nå ser konkrete konsekvenser i form av redusert smitte, som følge av forskriften vedtatt i formannskapet sist.

Vi har en fantastisk stab i kommunen, som jobber målrettet for å få ned smittetallet og gi best mulig omsorg til de som trenger det. Jeg er utrolig takknemlig og stolt. Samtidig er det slik at vi må gjøre det riktige nå for å unngå en topp senere. Vi vet at det vil bli økt reisevirksomhet i jula, også fra byer med høyere smittetrykk enn vi har selv. Det blir vanskelig å unngå økning av antall smittede i januar, sa ordføreren

Ordfører Kari Nessa Nordtun (Ap)
Les også

Enighet om å forlenge koronaforskriften, men diskusjon om dato

Konklusjonen nå blir likevel å legge seg på samme linje som nabokommunene, og foreløpig bare forlenge tiltakene til 16. desember.

Samtidig kan det gjøres endringer på kort varsel i paragraf 7 i den lokale forskriften, den som forbyr å arrangere eller delta på idretts- og fritidsaktiviteter for voksne fra og med 20 år i
grupper på mer enn 10 personer.

Hele formannskapet stilte seg bak forslaget.

– Jeg slutter meg til rosen fra ordføreren, og vil gjerne være medforslagsstiller, sa Sissel Knutsen Hegdal (H).

– Det er ganske tydelig at vi greier å håndtere dette godt i Stavanger kommune. Vi trenger samhandling i hele regionen. Vi må stå sammen alle i denne tiden, sa Henrik Halleland (KrF)

Han Petter Torvik, kommuneoverlege i Sandnes

Også Sandnes har bestemt seg for å videreføre den lokale forskriften frem til 16. desember.

– Basert på hvordan smittesituasjonen er kort tid før, vil vi gjøre en vurdering vedrørende om forskriften skal forlenges eller ikke, sier kommuneoverlege Hans Petter Torvik.

Publisert: