Nærmere 18.000 arbeidsledige i Rogaland: 15 prosent nedgang

Ved utgangen av september var det registrert 17.733 helt uten arbeid, delvis arbeidsledige og arbeidssøkere på tiltak hos Nav, noe som utgjør 6,9 prosent av arbeidsstyrken. Dette er omkring 1800 færre enn forrige måned.

 • Benedicte Øhren Danielsen
  Benedicte Øhren Danielsen
  Journalist
Publisert: Publisert:

Arbeidsledigheten i Rogaland falt med 15 prosent i september, som betyr at 1600 færre personer står helt uten arbeid i fylket, ifølge nye tall fra Nav.

– Gjennom hele september har vi sett en positiv utvikling i arbeidsledigheten i fylket. Mange bransjer opplever stor uvisshet, men nedgangen indikerer også at det er god aktivitet i flere næringer, sier direktør i Nav Rogaland, Merethe P. Haftorsen, i en pressemelding.

7139 personer står delvis uten arbeid ved utgangen av måneden, som utgjør 150 personer færre enn i august.

9759 helt uten arbeid

Ved utgangen av september var 9759 personer helt uten arbeid i Rogaland, som tilsvarer 3,8 prosent av arbeidsstyrken.

Til sammenlikning er arbeidsledigheten for landet på 3,7 prosent.

Arbeidsledigheten falt i alle aldersgrupper, men det er høyest arbeidsledighet i aldersgruppen 20–24 år og 25–29 forholdsvis 5,4 prosent og 5,1 prosent.

– Det er viktig å understreke at vi fremdeles har en høy arbeidsledighet i fylket. Konkurransen om de ledige jobbene er hard, men vi registrerer at det blir lyst ut mange stillinger i Rogaland, sier Haftorsen.

Bruttoarbeidsløse, som inkluderer helt ledige og arbeidssøkere på tiltak, er 4,1 prosent i Rogaland.

Mer enn 3000 ledige stillinger

I september var 3311 stillinger lyst ut offentlig. Selv om det er en nedgang på 19 prosent sammenliknet med i fjor, er det et betydelig mengde gitt situasjoner i arbeidsmarkedet, påpeker direktøren i NAV Rogaland.

– Innenfor helse, pleie og omsorg var det lyst ut over 750 stillinger i september. Det er 20 prosent mer enn på samme tid i fjor. I bygg- og anlegg var det lyst ut over 450 stillinger. Det samme gjelder for ingeniør- og IKT-fag. Hvis en ikke er kvalifisert for jobb innenfor bransjer der det er behov for arbeidskraft, er det nå lagt til rette for å kombinere dagpenger med utdanning fram til sommeren 2021.

Stavanger og Sola høyest arbeidsledighet

Alle kommuner har nedgang i arbeidsledighet, med unntaket av Utsira og Lund. Den høyeste arbeidsledigheten er fremdeles på Nord-Jæren.

I Stavanger og Sola er 4,5 prosent helt uten arbeid, mens Sandnes har 4,3 prosent. Haugesund og Gjesdal har 3,9 prosent.

Bokn, Suldal og Sauda har lavest arbeidsledighet med forholdsvis 0,9 prosent, 1,7 og 1,8 prosent.

Reiselivsnæringen hardt rammet

Blant personer helt uten arbeid er det nedgang eller stabilt innenfor alle yrkesgrupper.

– Reiseliv og transport har siden staren av koronapandemien vært hardest rammet. Det er de fremdeles, med cirka 1200 helt uten arbeid i denne yrkesgruppen. Industriarbeid, bygg- og anlegg og butikk og salgsarbeid er også yrkesgrupper med høy arbeidsledighet, sier hun.

Publisert:
 1. Arbeidsledighet
 2. Bygg og anlegg
 3. Koronaviruset
 4. Rogaland
 5. Nav

Mest lest akkurat nå

 1. Heteste kandidat til å bli sjefredaktør i Aftenbladet

 2. Birgitte-saken: Politiet ble ikke ferdig med avhøret av draps­siktede

 3. Knuste rute hos gullsmed i Stavanger

 4. Studio A: Avslører Berisha-nyhet på direkten

 5. Trafikkuhell førte til kø i Kvernevik

 6. Tiltalte ville kjøpe konen sin tilbake