Norsk politi frykter at Sauda-mannen kan ha blitt myrdet. Likevel har de aldri bedt brasi­lianske kolleger om hjelp til å etter­forske saken

Reidar Edvin Sandanger ble sporløst borte i Brasil for mer enn seks år siden. Etter å ha undersøkt saken frykter norsk politi at Sauda-mannen kan ha blitt myrdet. Likevel har de aldri bedt brasilianske kolleger om hjelp til å etterforske saken.

Publisert: Publisert:
Norsk politi varslet ikke sine kolleger i Brasil om at de mener Reidar Edvin Sandanger kan ha blitt drept i Brasil. I podkast-serien «Savnet: Mannen med den tomme graven» undersøker Aftenbladet Sauda-mannens mystiske forsvinning.

Den mulige drapssaken ble for flere år siden henlagt både i Norge og Brasil – uten at saken ble etterforsket som en straffbar handling i noen av landene.

To ganger forsøkte politijuristene ved kammeret i Haugesund å få i gang avhør i Brasil, men ingen av begjæringene om hjelp til etterforskning kom lenger enn til Stavanger. Der stoppet de hos statsadvokat Oddbjørn Søreide. Statsadvokaten mente rettsbegjæringene var så mangelfulle at han ikke kunne sende dem videre.

Historien Aftenbladet kan avsløre, ryster Reidar Sandangers barn og søsken i Norge.

Slik hører du «Savnet»

Er du abonnent?

Da har du tilgang til alle episodene som er tilgjengelig. Den beste lytteropplevelsen får du ved å laste ned Aftenblad-appen. Trykk på Lytt-knappen i menyen nederst i skjermbildet og finn Savnet-episodene. Du kan også lytte på episodene ved å gå inn på www.aftenbladet.no/savnet på PC, mobil eller nettbrett. Der finner du også masse ekstramateriale og får oversikt over alle artiklene i Savnet-serien.

Ikke abonnent?

Du kan likevel høre de to første episodene gratis. Du finner dem i nyhetssakene i Savnet-serien – eller der du vanligvis hører podkast. For å høre fortsettelsen, må du først opprette et abonnement på Aftenbladet.

For mer info:

Slik lytter du til Aftenbladets podkaster

Les hele saken med abonnement