Etterforskning av mulig drap stoppet fordi politiet ikke skrev god nok begjæring. – Vi tror vel at noe har skjedd med ham, vedgår politiet i dag

Norsk politi varslet ikke sine kolleger i Brasil om at de mener Reidar Edvin Sandanger kan ha blitt drept i Brasil. I podkast-serien «Savnet: Mannen med den tomme graven» undersøker Aftenbladet Sauda-mannens mystiske forsvinning.

Reidar Edvin Sandanger ble sporløst borte i Brasil for mer enn seks år siden. Etter å ha undersøkt saken frykter norsk politi at Sauda-mannen kan ha blitt myrdet. Likevel har de aldri bedt brasilianske kolleger om hjelp til å etterforske saken.

Den mulige drapssaken ble for flere år siden henlagt både i Norge og Brasil – uten at saken ble etterforsket som en straffbar handling i noen av landene.

To ganger forsøkte politijuristene ved kammeret i Haugesund å få i gang avhør i Brasil, men ingen av begjæringene om hjelp til etterforskning kom lenger enn til Stavanger. Der stoppet de hos statsadvokat Oddbjørn Søreide. Statsadvokaten mente rettsbegjæringene var så mangelfulle at han ikke kunne sende dem videre.

Historien Aftenbladet kan avsløre, ryster Reidar Sandangers barn og søsken i Norge.

Les hele saken med abonnement