Stor snøskredfare i fjellet

Vær ekstra på vakt hvis du skal nyte vinteren på ski eller truger i helga, enten turen går til Sirdal, Suldal eller Røldal. NVE varsler stor snøskredfare på hele Vestlandet og advarer mot å bevege seg i bratte heng og områdene under.

 • Elisabeth Bie
  Elisabeth Bie
  Journalist
Publisert: Publisert:

Snøskredfaren er stor i alle skiterreng i Rogaland, samt Sirdal og Røldal. Her ligger snøen på hyttetakene i Sirdal. Foto: Fredrik Refvem

NVE har utstedt snøskredfarevarsel grad 4 av 5 for torsdag 18. februar for hele Vestlandet.

– Alle skiterrengene i Rogaland, samt Sirdal i Agder og Røldal i Hordaland er omfattet av farevarselet, sier Ingrid Skrede i Norges vassdrag- og energidirektorat (NVE) til Aftenbladet.

Farevarsel 4 betyr «stor snøskredfare».

Heiane – Snøskredvarsel

– Unngå heng og områdene under

– Årsaken er svake snølag, som øker sannsynligheten for skred. Dette er en vedvarende utfordring. Men i dag, og kanskje de nærmeste dagene, vil det i tillegg blåse stiv kuling. Da blir det enda mer bevegelse i snømassene, sier Skrede.

Hun oppfordrer folk til å unngå heng som er brattere enn 30 grader, og heller ikke å oppholde seg under slike heng.

Selv om vi i området rundt Stavanger sentrum våknet til heldekkende hvitt torsdag morgen, vil de neste dagene bli milde og snøfrie i lavlandet.

Mildere også til fjells

Torsdag blir det forbigående litt nedbør, så opphold før det kommer mer nedbør i kveld. Regn i lavlandet og snø i høyden. Samtidig vil det blåse sørøstlig stiv kuling i hele distriktet. Da blir det kolonnekjøring over fjelloverganger, sier vakthavende meteorolog Haldis Berge i Meteorologisk institutt.

Hun melder enda mer nedbør fredag kveld, og gråværshelg i hele fylket.

– Til helgen blir det mildere vær, også i høyden. Da stiger snøgrensen, og det kan komme regn til opp mot 1000 høydemeter, sier hun.

Publisert:
 1. Vær
 2. Ras
 3. Rogaland
 4. Sirdal

Mest lest akkurat nå

 1. 32 nye personer smittet på Nord-Jæren

 2. Berit Elise Pedersen var på ferie i Italia og lurte på hva hun skulle bruke livet til. Så reiste hun hjem, sa opp jobben og startet egen bedrift

 3. – Det er godt å vite at klubben er i trygge hender

 4. Stor oversikt: Her ble folk i Stavanger og Sandnes korona­smittet i april

 5. 101 smittetilfeller knyttes til russefeiringen

 6. Boblende start på ute­livet: – Helt fan­tastisk!