Vassøy-beboere slipper å bestille hurtigbåten

STAVANGER: Kolumbus-direktør Odd H. Aksland legger seg paddeflat og sier selskapet har lagt ut feil hurtigbåtruter til Vassøy. Det gjør at beboerne slipper å ringe for å bestille ferje på kveldstid.

Publisert: Publisert:

Ruteendringer til Vassøy skapte sterke reaksjoner. Nå beklager Kolumbus og sier at det ble lagt ut feil ruter. Foto: Jonas Haarr Friestad

 • Ola Fintland
  Journalist
iconDenne artikkelen er over to år gammel

1. november ble det innført nye ruter for Vassøy-ferja og hurtigbåtene som går mellom Stavanger, Byøyene, Usken og Hommersåk. Det gjorde at flere beboere på Vassøy fikk seg en stor overraskelse.

Den største endringen var at de måtte ringe og bestille hurtigbåten på forhånd for flere avganger på kveldstid, seinest før avgang fra Stavanger eller Hommersåk.

– Uhørt, tullete og byråkratisk

Det fikk flere til å reagere kraftig, blant dem var Jostein Solvang.

Det er uhørt at en øy med 750 innbyggere må ringe og bestille hurtigbåten. Det er et tullete og byråkratisk system også for de som skal føre båtene. Vi er såpass mange innbyggere at vi er avhengig av å ha faste ruter, og det holder ikke at vi må ringe båten på forhånd. Jeg skulle likt å se hvordan folk i Kvernevik eller på Tasta reagerte hvis de måtte ringe og bestille bussen på forhånd for at den skulle kjøre innom, sa Solvang til Aftenbladet.

Vassøy beboerforening skrev også et eget brev til Kolumbus for å klage på ruteendringene.

– For Vassøys del så reagerer vi sterkt på at en nå må ringe hurtigbåten for flere avganger, som vi tidligere har hatt fast rute på. Vi vet av statistikken at det reiser flere folk fra Vassøy enn fra Hommersåk, men de slipper å ringe etter båten, mens vi på Vassøy nå må gjøre det. Det bor over 750 mennesker her, og båten er vår eneste mulighet å komme til og fra. Mens på Hommersåk har de i tillegg vei, skriver leder Sigrun Torrissen i Vassøy beboerforening.

– Feil ferjeruter

Nå sier Kolumbus at det ble sendt ut feil ferjeruter fra 1. november og at beboerne på Vassøy fortsatt skal ha faste avganger med hurtigbåten uten at de trenger å ringe båten på forhånd.

– Det er bare å legge seg paddeflat. De rutene som ble sendt ut og lagt ut på nettet var feil, og rutene blir i hovedsak akkurat som før. Folk som bor på Vassøy slipper å ringe for å bestille hurtigbåten, sier Kolumbus-direktør Odd H. Aksland til Aftenbladet.

Han har ingen god forklaring på hvordan feilen kunne skje.

– Det har vært en gjennomgang av rutene. Men her har det vært noen misforståelser som gjør at det er lagt ut feil ruter. Det er bare å beklage. Hvis vi skulle gjort så omfattende endringer er jeg helt enig i at vi burde tatt det opp med beboerne på Vassøy, sier Askland.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Mot morens vilje sendte Eva (21) inn sitt DNA for å finne hennes amerikanske opphav

 2. Høiland fikk tøff beskjed av Berntsen

 3. Dei tek over lokalet til Sjå Inge: – Vil vere ein restaurant/­kafé med trykk på kafé

 4. Ryfylke­tunnelen måtte stenge et felt på grunn av tysk sykkel­turist

 5. Beboere slukket kjøkkenbrann i Sandnes

 6. Storspillet på hjemmebane fortsetter: Sandnes Ulf slo tilbake igjen

 1. Vassøy
 2. Kolumbus
 3. Stavanger