Meteorolog: - Gode ski-forhold i fjellet frem til tirsdag

Vinteren er her. Overalt i fjellet er det meldt om snøfall fredag og natt til lørdag.

Publisert: Publisert:

Bildet fra lørdag morgen viser et snødekket Suldal. Søndag er det fremdeles godt med snø. Foto: Audun Laugaland

 • Siv Helen Kvalvåg
 • Rolf Frøyland
  Journalist
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Fra Gullingen i Suldal meldes det lørdag morgen om nykjørte skiløyper. Snøen ligger der like fin søndag.

«Endelig er snøen her. Nok til å kjøre slettebrett med firhjuling innover mot Sandsavatnet,» skriver Løypekjøreren på Gullingen på Facebook.

Et rykende fersk suldalsbilde tatt av Audun Laugaland bekrefter dette.

– Jeg regner med at det er 30 centimeter med snø i Suldal, forteller han.

Løypekjøraren på Gullingen

Snø i Sauda

Sauda skisenter viser fram bilder med nysnø på nett og opplyser at skikortsalget er i gang. På spørsmål om når alpinsesongen starter, er svaret at en må smøre seg meg litt tålmodighet.

– Vi trenger mer snø.

Sirdalsløyper

Også i Sirdal er snøen kommet.

– Det har snødd jevnt og trutt hele dagen, og det har lagt seg et tynt lag på bakken. Men det er som slush under, og derfor er nok ikke snøen brukende til noe. Det er for eksempel fortsatt ikke mulig å gå på ski, sa Ellen Sande ved Sirdal høyfjellshotell til Aftenbladet fredag.

Disse bildene ble tatt av Fredd G. Rundevold lørdag da han gikk til fots rundt Forsbergløypa på Sinnes. Trykk på bildet (sveip på mobil) for å se flere.

– I høyden var det nok opptil 30–40 centimeter med snø, men underlaget av veldig bløtt. Dersom vi hadde tatt turen om igjen, ville vi nok gått på ski, sier Rundevold til Aftenbladet.

Vinter i Røldal

I Røldal er det allerede skikkelig vinter. Webkameraet ved skisenteret viser at bakken er helt dekket av snø - og at det fremdeles laver ned. Søndag formiddag stråler solen fra en skyfri himmel over det hvite teppet.

Snøen lavet ned i Røldal fredag. Foto: Røldal skisenter

– Det har vært et forferdelig uvær i natt med snø og storm, men det går rette veien. I går målte vi 35 centimeter på toppen, nå er det rundt 45 tenker jeg, sier Oddvar Bratteteig, daglig leder ved Røldal skisenter til RA lørdag.

Her kan du selv sjekke forholdene ved Sauda skisenter og Gullingen.

Bilder av forholdene like utenfor billettbua til Fidjeland Skitrekk og oppover bakken fra hovedheisen viser grått vintervær. Men det snør lørdag morgen. Søndag formiddag er det sol fra skyfri himmel også her.

Slik ser det ut i Tjørhomsfellet fredag. Foto: Skiinfo.no

Og snøen vil bli liggende i alle fall frem til tirsdag, skal vi tro vakthavende meteorolog Tone Christin Thaule ved Meteorologisk institutt.

– Det vil bli relativt kjølig både søndag og mandag. Bygeværet vil holde seg utenfor kysten. Vi får nordavind, men også denne holder seg i kyststrøket. I fjellet vil temperaturen bevege seg opp mot 0 grader. Det vil ikke bli så varmt at snøen forsvinner, sier Thaule.

Tirsdag vil imidlertid temperaturen stige. I lavlandet melder meteorologen at vi kan få 7–8 grader. Utover dagen vil snøgrensen stige til mellom 600 og 800 meter.

– Søndag blir en flott dag i fylket. Mandag blir også bra, men utpå dagen vil det komme litt flere skyer innover Vestlandet. Tirsdag får vi altså mildere luft. Da vil det også komme frontnedbør. Det vil regne eller sludde stort sett hele dagen, sier Thaule.

Søndag morgen advarte politiet om glatte veier i hele politidistriktet.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. - Folk vil få sjokk

 2. Person døde i ATV-ulykke ved Lysefjorden

 3. Amerikansk TV-stjerne funnet druknet

 4. Her jubler Dagmar (50) etter «livsfarlig» bragd: Dette har ingen nordmenn gjort før henne

 5. For to år siden døde tre mennesker på Sokn camping - denne gangen var det ikke folk i campingvogna da det tok fyr

 6. Har funne ei rekke grove lovbrot på KNM «Helge Ingstad»

 1. Sirdal
 2. Røldal
 3. Meteorologisk institutt
 4. Snø
 5. Gullingen