Oase-leder «beklager dypt»

«Ikke noen big deal» skrev Anders Torvill Bjorvand på Facebook om Birkedal-saken. Nå angrer han.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Oase-leder Anders Torvill Bjorvand sier til Aftenbladet.no at han mener seg feilsitert og ført bak lyset av avisa Vårt Land, som i dag bragte saken om at Bjorvand mente at Birkedal-saken ikke var noen «big deal» og hvor han skal ha sammenliknet nakenfilming med råkjøring.

LES OGSÅ: Tilbakeviser kritikken

I et lengre innlegg på www.verdidebatt.no skriver Bjorvand, som er ett av 14 styremedlemmer i Oase Norge, blant annet: «Ordene ingen «big deal» som jeg skrev i sofaen den mandagskvelden henspilte kun på at jeg som ikke-jurist antok at politikerens overtredelse innebar en forholdsvis lav strafferamme. Det dreide seg på ingen måte om å bagatellisere opplevelsen som et offer for grenseoverskridende seksuelle handlinger måtte ha. Jeg ser at dette var formulert slik at det lett kunne misforstås, og spesielt for de som opplevde dette som støtende, så vil jeg beklage dypt mitt valg av ord», skriver Bjorvand.

Han sier til Aftenbladet.no at han har registrert at siktelsen mot Trond Birkedal er utvidet siden han skrev innlegget på sin private Facebook-side mandag kveld, og at dette gjør at han uansett ser mer alvorlig på saken.

Publisert: