Studiestedet til Maren (28) og Louisa (24) samlet i sorg

Universitetet i Sørøst-Norge flagger på halv stang og arrangerer minnestund etter at Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen ble funnet drept i Marokko.

Rektor Petter Aasen reiser til campus Bø for å være sammen med studenter og ansatte der, etter at to USN-studenter er drept i Marokko. Tirsdag var flagget firet til halv stang på Universitetet i Sørøst-Norge. Her fra de omkomne kvinnenes studiested i Bø.
 • Magnus Ekeli Mullis
  Magnus Ekeli Mullis
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– Vi fikk meldingen om dødsfallene i går kveld, og i natt og i morgentimene i dag har vi jobbet for å ivareta fagmiljøet og de gjenværende studentene som er samlet på studiestedet, sier rektor Petter Aasen ved Universitetet i Sørøst-Norge til Aftenbladet.

Rektoren er på vei til Bø i Telemark, der den drepte Bryne-kvinnen Maren Ueland studerte. Sammen med klassekameraten Louisa Vesterager Jespersen var Ueland midtveis i bachelorstudiet i friluftsliv, kultur og naturveiledning.

– I dag skal studentene og medarbeiderne som stod disse unge menneskene nær være sammen, sier rektor Aasen, som sier det ikke er mange studenter igjen på campus på grunn av juleferien.

USN-rektor Petter Aasen sier det er med stor sorg han sent mandag fikk budskapet om at du av studentene ved universitetet hadde blitt funnet drept.

Institusjonen flagger på halv stang ved alle de åtte studiestedene som er tilknyttet universitetet. Senere vil universitetet ha minnestund.

– De var fjellvante folk. Turen var godt planlagt og lagt til et område som det normalt er sikkert å ferdes i, sier rektor Aasen.

Han ønsker å uttrykke sin medfølelse til familien til de to studentene som ble drept. Fagmiljøene ved Bø har vært i kontakt med familiene, som også er invitert til å delta på minnestundene.

Publisert:

Marokko-drapene

 1. Maren Uelands drapsmenn får ikke anket dødsdom

 2. Maren Uelands mor vil møte mødrene til datterens drapsmenn

 3. Ankesaken etter drapet av Maren Ueland fortsetter onsdag

 4. De drapsdømte i Marokko anker

 5. Kan gå over ett år før endelig dom mot drapstiltalte kommer

 6. Drapene i Marokko: De etterlatte lever godt med at avgjørelsen lar vente på seg

 1. Marokko-drapene
 2. Drap
 3. Marokko