Her er flere lokale lyspunkter i eiendomsmarkedet

Eiendomsmegler Torbjørn Mannes Johansen i Sandnes har så langt i år solgt flere boliger enn på samme tid i fjor. Hos Kruse Smith har 760 personer meldt sin interesse før 38 nye boliger legges ut for salg i Paradis.

Eiendomsmegler Torbjørn Mannes Johansen solgte denne eldre murvillaen på Sandved 20 dager etter at boligen ble lagt ut for salg. Foto: Pål Christensen

 • Julie Teresa Rege Olsen
  Julie Teresa Rege Olsen
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Mandag var Johansen i full sving med visning på en arkitekttegnet murvilla fra 1946 til prisantydning 5,5 millioner kroner. Etter 20 dager i markedet var boligen på Sandved solgt til hemmelig pris.

– Flere kommer på visning, omsetningstiden går ned og vi merker at folk har mer tiltro til markedet. Nå våger folk å kjøpe før de selger, forteller Johansen.

 • Her finner du ferske boligtall.

De to første månedene i fjor, ble det solgt 160 boliger i Sandnes. Til sammenligning er det til nå i år solgt 183 boliger. I snitt tok det 76 dager å selge en bolig i Sandnes i februar. Det viser Eiendom Norges boligprisstatistikk som ble publisert fredag.

Pilene peker oppover

I februar overnattet seks ivrige boligkjøpere utenfor Eiendomsmegler 1 sitt kontor i Sandnes for å sikre seg bolig i et nytt leilighetsprosjekt på Lura.

Rune Bertelsen, regionsjef i Eiendomsmegler 1, bekrefter at den positive tendensen i boligmarkedet preger hele regionen.

– Sammenligner vi med vinteren i fjor, snakker vi om et helt annet marked. Vi ser at både antall salg, salgstid og prisene går riktig vei, sier Bertelsen.

Stor interesse

Også i Stavanger er det flere tegn til bedring i boligmarkedet. 760 personer har så langt satt seg på listen før 38 boliger i Paradis legges ut for salg i slutten av mars.

 • Prøv vår nye tjeneste, som regner ut pris på din bolig, og sier deg hvor mye boliger har blitt solgt for tidligere: Min bolig

– Det er veldig lenge siden vi har hatt så mange interessenter i forkant av et salg. Det er langt over forventning. Stort sett pleier vi å være fornøyde med 100 på listen, sier Jorunn H. Austbø, salgssjef i Kruse Smith Eiendom.

Første byggetrinn av disse boligene i Paradis legges ut for salg i slutten av mars. Foto: Ghilardi + Hellsten Arkitekter AS

Hun forteller at Kruse Smith så langt i år ligger over budsjett. Kruse Smith selger boligprosjekter både i Stavanger, Sandnes, Sola og på Jæren.

– Vi får flere henvendelser og vi har flere på visning. Det var langt roligere på samme tid i fjor. Det er en merkbar endring i markedet, sier Austbø.

Havneparken

I mai starter Kruse Smith salget av første byggetrinn i Havneparken i Sandnes. 70 boliger langs sørfronten av havna blir lagt ut for salg i mai. 100 person har allerede skrevet seg på listen.

– Og det er før vi har annonsert noe som helst for prosjektet, understreker Austbø.

Også hos Sandnes tomteselskap merker de stor pågang fra kjøpelystne på boligjakt.

Torgeir Ravndal, daglig leder i tomteselskapet, nevner tre indikatorer som viser at boligmarkedet er i bedring.

– Det er enormt mange. Det er helt klart en gryende optimisme i markedet, mener Ravndal.

Lettere å selge sentrumsnært

Ifølge Sandnesposten solgte Eie Eiendom en enebolig til 12 millioner kroner i forrige uke. Den 435 kvadratmeter store boligen er den dyreste boligen som er solgt i Sandnes så langt i år.

Eiendomsmegler Torbjørn Mannes Johansen ser flere endringer i boligmarkedet.

– I 2013 gikk det like kjapt å selge en enebolig på Bogafjell som på Trones, men dette har endret seg. Nå selges den sentrumsnære eneboligen umiddelbart, mens det kan ta 2–3 måneder å selge på Bogafjell, forklarer Johansen.

Nylig solgte han en eldre enebolig i Aleksander Kiellands gate til en halv millioner kroner over takst.

– Boligen som var et oppussingsobjekt gikk for 4,5 millioner kroner etter en budrunde. Begge budgiverne ønsket å rive huset for å bygge nytt, forteller megleren.

Les mer:

Les også

 1. Flere unge eier sin egen bolig

 2. Nytt bolighåp for dem uten egenkapital

 3. Godt år for Bate boligbyggelag i 2016

Publisert:
 1. Sandnes
 2. Bolig

Mest lest akkurat nå

 1. Ansatt ved Rovik boas har testet positivt

 2. OL-STUDIO: Her jubler stjernen for gull. Like etter innser hun tabben

 3. Redningsaksjon på Kjerag lørdag kveld

 4. Overlegen norsk seier

 5. – Vi så et rødt lys styrte i sjøen

 6. 37 ordensforstyrringar natt til søndag - kroppsskade på Kampen