Comrod ble årets bedrift

Antennefabrikken på Tau ble den 24. vinneren av Årets bedrift-prisen i stavangerregionen. Ifjor vant Helgø Matsenter.

  • Ellen Kongsnes
    Ellen Kongsnes
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ti år gammel

Å utvikle virksomheten fra fiskestangproduksjon til høyteknologiske antenner for militære operasjoner krever innovasjon, kompetanse og innsats, mener juryen som kåret Comrod Communications AS på Tau i Strand til Årets bedrift i stavangerregionen.

Stolt sjef

Det var en stolt og glad administrerende direktør Nikolas Hermansson som tok imot prisen som ble delt ut i Rogaland Teater tirsdag.

Ordfører Leif Johan Sevland delte ut prisen for 16. gang og lovet at dette ble den siste gangen.

Det er Næringsforeningen i samarbeid med Handelsbanken som deler ut prisen Årets bedrift i Stavanger-regionen.

Juryens begrunnelse

Årets jury har vært ledet av Næringsforeningens styreleder Sissel Medby, sammen banksjef Anette Wathne, Handelsbanken, næringssjef Svein Arild Holmen, Stavanger kommune, fjorårets prisvinner Helgø Matsenter AS ved kjøpmann Roald Helgø og prisvinner fra 2008, Ragnvald Albretsen adm.dir. for Seabrokers – samt Næringsforeningens administrerende direktør Jostein Soland.

Comrod startet virksomheten 1948, og har siden den gang utviklet seg i flere helt ulike markeder. Det produktet som var kjernen i virksomheten da det hele startet, er på mange måter langt fra det som er produktet i dag – selv om likhetstrekkende og de historiske linjene ikke er vanskelige å se for seg.

Dynamisk bedrift

Ifølge juryen er årets vinner en representant for dynamisk utvikling, kreativitet og sterk industri. Innovasjon prioriteres høyt og en betydelig andel av selskapets 220 ansatte er involvert i forskning og utvikling.

Det handler om en overgang fra norsk friluftsliv til høyteknologi i et internasjonalt marked, der kundene ofte opererer under ekstreme forhold og er blant de mest kravstore det er mulig å forholde seg til. Fra bedriftens hovedkontor, er de verdensenere i sin bransje. Stikkord er HF, VHF, UHF, GPS, WLAN, DUAL og MULTI – Band.

Børsnotert

Juryen merker seg også at selv om virksomheten er børsnotert med avdelinger i Frankrike og Storbritannia og virksomhet i over 70 land, har de begge føtter godt plantet i Rogaland og på Tau.

Vinneren har en svært solid økonomi, og omsatte i 2009 for 344 millioner kroner. Dette genererte et overskudd på ca. 31,5 millioner kroner. Egenkapitalen i selskapet er på over 146 millioner kroner.

De er nummer én på verdensmarkedet innenfor antenner til militærtaktiske formål, kundene er produsenter av avanserte kommunikasjonsløsninger, selskapet etablerte seg i år også i USA og har i 2010 styrket seg ytterligere i et internasjonalt marked bl.a. ved å kjøpe opp en bedrift i Ungarn.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Slottet i Sirdal åpner i høstferien

  2. Bonde må i fengsel: De nyfødte lammene lå på våt møkk

  3. Riksrevisoren kan ikke granske pendlerbolig-saken: – Det kan vi takke Stortingets presidentskap for

  4. Meteorologen: – Pakk ned tram­polinen. Det meldes liten storm

  5. Supertalent fra Nærbø får mektig rolle i KrFs nye ledelse

  6. – Politiet kan ha snakket usant i Birgitte-saken