12-åring døde etter påkjørsel i Klepp

Stavanger universitetsjukehus bekrefter at 12-åringen fra Klepp døde av skadene han pådro seg i ulykken fredag kveld.

Ulykken skjedde i Lalandsvegen like ved Klepp stasjon.
 • Dag-Henrik Fosse
  Økonomijournalist
 • Tor Inge Jøssang
  Journalist
Publisert: Publisert:
Den 12 år gammel gutt ble påkjørt i Lalandsvegen. Føreren stakk av.
Teknikere fra politiet undersøker ulykkesstedet.
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Olav Hovda døde lørdag ettermiddag. Han ble påkjørt bakfra mens han gikk på rulleski langs veien i nærheten av Klepp stasjon. En personbil stakk av fra ulykkesstedet. Det har pågått etterforskning i natt, uten resultat.

— Det er ingen utvikling i saken og ingen nye opplysninger. Saken vil bli etterforsket videre i dag av Klepp lensmannskontor, opplyser operasjonsleder Svein Kjetil Larsen i Rogaland politidistrikt.

- Vi har avhørt et par vitner, men ikke kommet nærmere en løsning. Politiet oppfordrer bilfører om å melde seg. Vi ønsker kontakt med vitner, sier Erling Sundt ved Klepp lensmannskontor.

Ifølge en pressemelding sendt ut i 12.30-tiden lørdag har Lensmannen i Klepp fremdeles ikke tatt noen som er mistenkt for påkjørselen. Den 12 år gamle gutten gikk på rulleski fra Laland mot Klepp stasjon ca kl. 1935 fredag kveld. Gutten som var i følge med sin far, ble påkjørt bakfra av en personbil. Bilen er muligens mørk/rødlig.

Ber om tips

Politiet har sikret en del nedfall etter kollisjonen, men kan ikke foreløpig fastslå hva biltype dette stammer fra. Politiet ber alle som har kjørt aktuelle strekning i tidsrommet 1900 til 2000 om å melde seg for politiet.

— Vi ber også at de som har gått/syklet i området tar kontakt for mulig å bistå med sine observasjoner. Dersom noen kjenner til at andre har kjørt/skulle kjøre den aktuelle strekningen ber politiet om å bli tipset om dette. En oppmoder føreren av ulykkesbilen til snarest å ta kontakt med nærmeste politi, heter det i pressemeldingen fra lensmann Hans Kyllingstad.

Politiet etterforsker nå saken ved at tekniske undersøkelser er og blir gjort av kriminalteknikere. Etterforskere foretar avhør, samt undersøker tips fra publikum. Ellers vil de som er ute på patrulje se etter aktuelle biler.

For politiet er det svært viktig at publikum melder inn alle de opplysningene de måtte sitte på. Alle tips meldes på tlf. 02800.

Politiet etterlyser mørkerød personbil, sedan utgave, japansk merke. Bilen er trolig skadet i fronten.

Politiet leter etter kjennemerker

Ulykken skjedde i Lalandsvegen i Klepp kommune. Bilen skal ha stukket av i retning Klepp Stasjon.

— Vi har sendt teknikere ut til ulykkesstedet. Er vi heldige ligger det igjen noen bilrester som kan identifiserer bilen, sier Løklingholm.

Politiet fikk melding om ulykken fredag kveld kl. 19.35.

Publisert:
 1. Jæren

Mest lest akkurat nå

 1. Flere pasienter utviklet spredning av kreft mens de deltok i norsk kreftstudie. – Vi er veldig lei oss

 2. Mange hoster. Slik finner du lettere ut hvilket luftveisvirus du er smittet av

 3. Her sto det en hytte. Så forsvant landskapet rundt, bit for bit. Nå får eieren ikke bygge den opp igjen

 4. Mikal Stømne (24) gikk ned 84 kilo på egen hånd. Fem grep ble avgjørende.

 5. To tenåringer og den enes stefar tiltalt for grov kroppsskade

 6. Nå kutter flere skoler ned på leksene