8-1 for nytt pol i Tananger

Det var bare lederen i Sola kommunes utvalg for levekår som stemte mot at Vinmonopolet skal få etablere seg i Tananger sentrum.

Publisert: Publisert:

Alt ligger til rette for å få et vinmonopol i kjøpesenteret Ankerplassen i Tananger sentrum. Nå er det opp til politikerne om Sola kommune skal få sitt andre pol. - Jeg håper de tar hensyn til det flertallet i befolkingen, sier Morten Folkvord i Ankerplassen. Foto: Cornelius Munkvik

  • Tor Dagfinn Dommersnes
    Journalist
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Det var et svært klart flertall for at Vinmonopolet skal få innpass på kjøpesenteret Ankerplassen i Tananger sentrum da utvalget for levekår behandlet saken torsdag kveld. Åtte stemte for mens bare én stemte imot.

Les også

I kveld diskuterer politikerne Tananger-pol

— Jeg var den eneste i utvalget som stemte mot en slik etablering, sier lederen i utvalget, Arnfinn Clementsen (KrF), til Aftenbladet.

— Vi i KrF mener at det får holde med Vinmonopolet sitt utsalg i Sola sentrum. Det er først og fremst handelsstanden som føler et behov for enda et vinmonopol i Sola kommune, og ikke befolkningen.

Det er Vinmonopolet selv som til syvende og sist bestemmer hvor de skal etablere utsalgene sine. Men for å gjøre det, vil Vinmonopolet at politikerne i Sola først skal si hva de mener om saken. Det neste kommunestyremøtet i Sola er neste torsdag, 14. mars, og Clementsen tror at spørsmålet blir behandlet da.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Inntektene faller som en stein i bomringen

  2. Hjemme hos-bolig til salgs i Hjelmeland

  3. Brundtland: – 5000 døde i Sverige. 230 i Norge. Det er ganske utrolig

  4. Kaster du kaffegruten? Den kan brukes til både velvære og i hagen

  5. Endelig åpner Sirdal-Lysebotn og Brokke-Suleskard

  6. Økokrim: Dyrevernsaktivist handlet i nødrett da hun deltok i mishandling av griser

  1. Stavanger