Væpnet aksjon ved SUS: Mann med knivlignende gjenstand observert

Politiet rykket ut med store bevæpnede styrker etter melding om en mann med en machetelignende kniv ved Stavanger Universitetssjukehus. Aksjonen ble avsluttet ved 14-tiden, og ingen er pågrepet.

Politiet rykket ut med store bevæpnede styrker etter melding om en mann med en machetelignende kniv ved Stavanger Universitetssjukehus. Foto: Jarle Aasland

  • Ola Fintland
    Journalist
Publisert: Publisert:

En bevæpnet politimann er plassert ved hovedinngangen til sykehuset. Foto: Jarle Aasland

iconDenne artikkelen er over tre år gammel

– Søket er nå avsluttet. Vi har ingen nye observasjoner av mannen og har søkt gjennom avdelingene på sykehuset. Saken etterforskes videre, sier operasjonsleder Olaug Bjørnsen ved Sør-Vest politidistrikt til Aftenbladet like etter klokken 14.

Klokken 12.20 tirsdag fikk politiet melding om en mann som var observert med en knivlignende gjenstand på sykehuset.

– Jeg kan bekrefte at vi har en pågående væpnet aksjon ved SUS. Situasjonen er uavklart, og jeg kan ikke si noe mer, sa operasjonsleder Olaug Bjørnsen i Sør-Vest politidistrikt.

Det var mange politifolk i aksjon inne på sykehuset. Foto: Jarle Aasland

LES OGSÅ: Holdt på å bli drept fordi hun tok ett bilde

Informasjonssjef Gottfred Tunge ved Stavanger Universitetssjukehus bekrefter at det var sykehuset som meldte fra til politiet litt før klokken 12.30.

– Vitner har sett en mann med en knivlignende gjenstand gå inn i en heis, og politiet går nå gjennom bygget der mannen er observert, sa Tunge til Aftenbladet.

Et vitne på stedet opplyste at han så 5–6 bevæpnede politifolk som stormet inn en dør ved hovedinngangen med skjold, køller, våpen og hjelmer med visir like etter klokken 12.30.

– Det virket som de hadde det veldig travelt, sa vitnet til Aftenbladet.

Mann med machetelignende kniv

Politiførstebetjent Einar Johannesen opplyser til Aftenbladet at politiet fikk melding av ansatte ved sykehuset. De hadde sett enn mann som virket forvirret med en machetelignende kniv.

De mistet mannen av syne, og det ble ikke gjort flere observasjoner av ham. Store politistyrker rykket ut for å lete etter mannen på sykehuset, og det var minst 16 bevæpnede politifolk på stedet.

Les også

Politiet lot være å rykke ut på 19.000 hendelser

Les også

27-åring dømt for overgrep på sykehjem

Politiet har sikret seg bilder av mistenkte fra videoovervåkning og disse ble tidlig distribuert ut til avdelingene ved sykehuset, slik at de kunne være obs på mannen. Han skal være kledd i sivil.

Ikke evakuert

Klokken 13.35 stormet 5–6 politifolk inn inngang 8 på smertepoliklinikken ved sykehuset, opplyser Aftenbladets reporter på stedet. Det var også politifolk utenfor inngangen og ved kiosken inne.

LES OGSÅ: Måtte vente 6 år på dom etter rekordbeslag

– Ingen er pågrepet, og det pågår fortsatt søk. Vi har iverksatt beredskap på sykehuset for å sikre så langt som mulig at folk ikke beveger seg i områder der de kan treffe denne mannen. Det er ikke aktuelt å evakuere avdelinger på det nåværende tidspunktet, men vi har et tett samarbeid med innsatsleder i politiet og følger de anbefalingen vi får, sa informasjonssjef Gottfred Tunge ved SUS i 13-tiden.

Han har ingen informasjon om at noen ved sykehuset skal være skadet.

Utenfor hovedinngangen til sykehuset er det flere politibiler. Foto: Cornelius Munkvik

Et vitnet på stedet opplyser at han så 5–6 bevæpnede politifolk som stormet inn en dør ved hovedinngangen med skjold, køller, våpen og hjelmer med visir like etter klokken 12.30.

– Det virket som de hadde det veldig travelt, sier vitnet til Aftenbladet.

Hovedinngangen på sykehuset er ikke stengt selv om det pågår en væpnet politiaksjon. Foto: Jarle Aasland

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Han har fått sekser på sekser – nå trenger han større lokaler

  2. Gjert Ingebrigtsen om verdensrekord: – Ikke ønskelig i denne settingen

  3. Sikret seg huset før visning – etter ett år på boligjakt

  4. 111 koronapasienter innlagt på sykehus – én på SUS

  5. Hun sa opp bankjobben, solgte huset og flyttet til en gresk øy

  6. Trekker seg fra fredsavtalen på grunn av brexit