Autopass: Færre ferjekunder enn forventet har opprettet rabattavtale

Bare 24.000 biler i Norge har registrert Autopass-avtale med rabatt på ferje så langt. Det er bare 16 prosent av det driftsselskapet Skyttel hadde forventet.

– I utgangspunktet hadde vi forventet mellom 150.000 og 200.000 kjøretøy registrert gjennom Autopass ferje, sier Vidar Raa, administrerende direktør i Skyttel.
 • Andreas Askildsen
  Andreas Askildsen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Tall fra Skyttel, som håndterer Autopass for ferje-ordningen, viser at rogalendinger har registrert 7800 kjøretøy for Autopass-betaling på ferjer.

På landsbasis er tallet 24.000 per torsdag formiddag. Dette er langt under det Skyttel hadde forventet i forkant.

– I utgangspunktet hadde vi forventet mellom 150.000 og 200.000 kjøretøy registrert gjennom Autopass ferje, opplyser Vidar Raa, administrerende direktør i Skyttel.

De 24.000 bilene som er registrert for Autopass-betaling, er fordelt på 15.500 kunder. Privatpersoner kan registrere to biler på samme Autopass ferjeavtale, mens bedrifter kan registrere så mange de ønsker.

 • Skyttel-sjefen har svart på 20 spørsmål om Autopass for ferje:
Les også

Er Autopass-skiltingen til ferjene god nok?

Betaler med bombrikken

1. januar ble Autopass ferje-ordningen innført på en rekke ferjesamband over hele landet. På mange ferjesamband vil det være mulig å bruke de gamle ferjekortene frem til sommeren, mens det på Mortavika-Arsvågen vil være mulig å bruke gamle kort ut januar.

Ferjesambandet på Boknafjorden er ett av foreløpig sju samband som har åpnet for betaling med Autopass brikke. Det betyr at bilister som allerede har Autopass-brikke i frontruta automatisk får 10 prosent rabatt på sambandet når de kjører i Autopass-feltet på vei inn til ferjekaiene i Mortavika og Arsvågen. Tegner de en ferjeavtale på autopassferje.no, oppnår de opptil 50 prosent rabatt ved å betale ferjeturen med bombrikken.

På ferjesambandene der det ikke er mulig å betale med Autopass-brikken, får du samme rabatt ved å betale med et Autopass ferjekort. Dette bestiller du når du tegner ferjeavtalen på autopassferje.no.

Gamle kort fortsatt gyldig

Raa tror overgangsordningene, der man i en periode fremover kan bruke de gamle ferjekortene, gjør at mange har ventet med å registrere seg for Autopass-betaling.

– I tillegg har bedriftskunder nå anledning til å bruke storbrukerkort i en overgangsperiode. Dette var noe som kom opp ganske sent før registreringen startet. Dette gjør nok sitt til at antall registreringer er vesentlig lavere inntil videre.

I denne saken har vi samlet nyttig informasjon om endringene:

Les også

 1. Nye priser, Autopass-betaling og nye ruter - få oversikt over endringene på Boknafjorden

Publisert:
 1. Boknafjorden
 2. Arsvågen
 3. Mortavika
 4. Fjord1

Mest lest akkurat nå

 1. Stavanger vil vite hvem som sier nei til koronavaksine

 2. Savnet sveitser funnet omkommet

 3. Sykehuset arver 4,6 millioner av Inger-Tones mor

 4. De avstår fra onani for å bli bedre menn. Eksperter advarer mot trenden

 5. Black Friday: Disse reportasjene kan du lese gratis i dag

 6. Stavangers mest sentrumsnære gårdsbruk solgt langt over takst