Fire restauranter i Rogaland blant Nordens beste

Tordag ble det kjent at Renaa, Tango, Spiseriet og Charles og De er blant de beste retaurantene i Norden. Det kom fram i den nye restaurantguiden til White Guide Nordic.

Spiseriet i Stavanger Konserthus er ifølge den nye restaurantguiden et av Nordens beste spisested.
  • Kristina Olsson Rogstadkjærnet
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Renaa har vært med i Nordic Guide siden 2011 ogligger i 2014 som nummer 20 i Norden. Renaa, Tango, Spiseriet i Stavanger og Charles og De i Sandnes er alle anbefalt i den nye restaurantguiden til White Guide Nordic.

— Det er en fantastisk nyhet for oss at Spiseriet blir presentert som en av de 250 aller beste restaurantene i Norden. Å bli listet i guider som White Guide er nok et bevis på at vi er på rett vei. Bak det vi leverer står et sterkt lag som hele tiden jobber for å dyrke den gode måltidsopplevelsen. Alle som jobber her er delaktige og skal ha æren for at vi lykkes. Det aller viktigste for oss er gjestene våre, og slike utmerkelser er med å motivere oss til stadig å forbedre og utvikle måten vi levere på, sier Raymond Helland, daglig leder i Spiseriet i en pressemelding.

Spiseriet på Stavanger Konserthus har blitt anbefalt av White Guide Nordic som en av de beste restaurantene i Norden.

I sommer ble Spiseriet tildelt Aftenbladets pris for beste konsept, og i høst gikk en av restaurantens kokker, Christian Pettersen, av med seieren i NM i kokkekunst.

Les også

Han er Norges beste kokk

Stor interesse for nordisk matWhite Guide Nordic første utgave kommer på markedet 15 desember 2014. Interessen for nordisk gastronomi er enorm, og White Guide har settet økt behov for en omfattende guide til det store utvalget av restaurantopplevelser i de nordiske landene. For å imøtekomme denne interessen lanseres White Guide Nordics – en omfattende restaurantguide der Nordens 250 beste restauranter presenteres.

Den er på engelsk, og tar for seg de 250 beste restaurantene i Sverige, Danmark, Færøyene, Norge, Finland og Island.White Guide har vært Sveriges ledende restaurantguide siden 2004 og ble lansert også i Danmark våren 2014.Guiden inneholder over 80 restauranter fra Sverige, 75 fra Danmark (inklusiv Færøyene), 45 fra Norge, 40 fra Finland og 10 fra Island. Restaurantene som kommer med har vært testet av White Guides egne testerteam fra alle land.

Stolte over nivåetHelland er stolt over at Spiseriet er blant byens absolutt beste restauranter.

– Nivået I Stavanger er skyhøyt, og vi vil gjøre vårt for å bidra til at byen befester sin posisjon som den suverene mathovedstaden i Norge, sier han i pressmeldingen.

Også konserthusdirektøren, Per-Harald Nilsson, er glad for anerkjennelsen Spiseriet mottar.

— At vi har et kvalitetsspisested som dette i konserthuset betyr mye. Spiseriet er med på å gjøre konserthuset til et møtested, og mange publikummere kombinerer konsertbesøket med et godt måltid i restauranten. I tillegg leverer Spiseriet til en rekke store konferansearrangement, banketter og all catering til artister og andre på konserthuset og er således en svært viktig samarbeidspartner for oss, sier Nilsson.

Publisert:
  1. Stavanger

Mest lest akkurat nå

  1. Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun er koronasmittet

  2. Fridykkere løftet opp 77 dekk fra havbunnen

  3. Snille, gode Ole Kallelid

  4. Viking-juvelen satt ut etter smitte: – Jeg er overrasket

  5. De leier ut trehytter i skogen på Ogna – med boblebad, sauna og utedusj

  6. Ole Kallelid er død