Flere sykler til jobben

37 prosent flere syklet til jobben i november i år sammenlignet med i fjor.

Publisert: Publisert:

Roar Børresen gleder seg over at flere sykler til jobben.

  • Hilde Moi
    Journalist
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

— Det virker som om syklistene har fått seg lue og votter, sier Roar Børresen, leder av Stavanger kommunes sykkelsatsing.

Tirsdag informerte han kommunalstyret for miljø og utbygging om status for sykkelsatsingen i Stavanger. Han er svært fornøyd med at flere sykler.

Bare i uke 48 ble det talt 56 prosent flere syklister, 4876 syklister, mot 3127 samme uke i fjor. For måneden som helhet, er økningen 37 prosent.

Børresen listet opp en rekke positive resultater av sykkelsatsingen i Stavanger. Men han innrømmet at resultatene kommer litt sakte.

— Vi ser i det store og hele at vi tar for lang tid når vi skal fikse sykkeltrasseene. Vi skal bli mer handlekraftige og få bedre kvalitet på sykkeltrasseene, sier han.

Før jul skal det settes opp fem såkalte service-stasjoner i hovedrutene. Dette er et stativ der man kan henge opp sykkelen sin for å folk fikse gir, bremser og pumpe luft i dekket. Dessuten skal sykkelparkeringen oppgraderes på Revheim og Hafrsfjord skole. I tillegg skal det deles ut sykkel-piggdekk til studenter ved UiS.

Bakgrunnen for orienteringen er et brev Torfinn Ingeborgrud (Mdg) sendte til kommunaldirektør Leidulf Skjørestad, der han sa at sykkelsatsingen ikke viser igjen i Stavanger.

«Hvis man ferdes i Stavanger, er det dessverre ingen steder man blir minnet på at dette er en sykkelsatsingsby, det er ingen nye infoskilter og ingen nye sykkelfelt. Jeg mener at alle gående, kjørende og syklende i sentrum kontinuerlig burde blitt eksponert for at vi nå er i ferd med å gjennomføre et stort løft. Synlighet er viktig for å minne alle på hver eneste dag at sykling er et godt alternativ,» skrev han.

Ingeborgrud la viste i møtet bilder av sykkel-sluser han mener fremstår som "sykkelfeller".

Politikernes mål er at andelen som velger sykkel på vei til arbeid og skole, skal øke fra 12 prosent i 2011 til 16 prosent innen 2015. For å få flere til å velge sykkelen, har politikerne satt av 50 millioner kroner ekstra. De har også ansatt Roar Børresen som leder for satsingen.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Eigersund: Omstridt rådmann går av

  2. Minimalt med innsyn, maksimal utsikt: Da vennene skulle selge huset sitt, slo familien til

  3. Gutt i 10-årsalderen skadet da sykkelen kolliderte med bil på Tasta

  4. Slik forskjellsbehandles utbrytere i Oslo og Rogaland

  5. Stenger Lauvvik ferjekai

  6. Det nye sykehuset på Ullandhaug skulle stå ferdig i 2023 - slik blir det ikke

  1. Stavanger