Arbeids­markedet i Rogaland nærmer seg ledig­hets­nivået før pan­demien

Nesten alle yrkesgrupper har nedgang i antallet helt ledige.

 • Eivind Aarre
  Eivind Aarre
  Journalist
Publisert: Publisert:

10.980 personer er registrert som helt ledige, delvis ledige eller som arbeidssøker på tiltak ved utgangen av september måned. Det er en reduksjon på 705 personer den siste måneden, viser ferske tall fra NAV.

6066 personer er registrert som helt ledige. Det er en andel på 2,4 prosent av arbeidsstyrken i Rogaland. Landsgjennomsnittet er også 2,4 prosent.

- Andelen helt ledige er i september på samme nivå som i januar 2020, som var drøyt en måned før pandemien rammet Norge, sier direktør i NAV Rogaland, Merethe P. Haftorsen, i pressemeldingen.

Nesten alle yrkesgrupper har nedgang i antallet helt ledige. Nedgangen er størst innenfor butikk- og salgsarbeid, reiseliv og transport og serviceyrker og annet arbeid.

Totalt er 3635 personer delvis ledige i fylket. Det utgjør 1,4 prosent av arbeidsstyrken.

- Volumet på antallet delvis ledige har vært et særtrekk ved koronapandemien. Koronarestriksjoner har forårsaket at mange arbeidsgivere ikke kunnet sysselsette sine ansatte i fulle stillinger. Samtidig er det en fin nedgang blant de delvis ledige også i september, sier Haftorsen.

Stavanger kommune har størst andel helt ledige i Rogaland med 2,8 prosent av arbeidsstyrken. Sandnes har 2,7 prosent, mens Haugesund har en andel på 2,5 prosent.

Næringen helse, pleie og omsorg hadde klart flest utlysninger med 654 stillinger. Ingeniør- og IKT-fag (458), bygg og anlegg (369), reiseliv og transport (354), og butikk og salgsarbeid (343) var andre grupper med høye utlysningstall, opplyser NAV.

Les også

Siste om koronaviruset

Publisert:
 1. Arbeidsledighet
 2. Rogaland

Mest lest akkurat nå

 1. Aftenbladet erfarer: Påbud om munnbind kan bli innført på Nord-Jæren

 2. FHI: Ytterligere to omi­kron-tilfeller bekreftet i Norge hos reisende fra Sør-Afrika

 3. Viking dropper sesong­kort – innfører helt ny ordning

 4. Ferdig i Bryne

 5. Derfor vil de ikke vaksinere seg

 6. Garasje­brann på Madla